Matgeeks fläskkarré och potatissallad

Fläskkarré i en vanlig kolgrill – det är så enkelt att lyckas och få det riktigt gott!

Ingredienser

För: 4 personer
4 skivor fläskkarré
Dressing:
2 sardeller
2 tsk dijonsenap
2 msk vinäger
2 msk olja
1 msk hallonbalsamvinäger
Till salladen:
Romansallat
Skott och örter
Salladslök
Sockerärtor
Kokt färskpotatis

Recept

1. Mortla sardellerna.
2. Tillsätt dijonsenap, vitvinsvinäger och hallonbalsamvinäger. Vispa ihop
och ha därefter i oljan lite i taget medan du fortsätter vispa (i videon
gör jag en lite snabbare version men då är olja och vinäger separerade).
3. Skär romansallaten i bitar, strö över skott, hackad salladslök och om
det finns exempelvis sockerärtor.
4. Ta bort den nedersta hårda biten av stammen på sparrisen, plocka bort
fjällen med en liten kniv och grilla den därefter ordentligt. Dela
sparrisen ett par gånger och strö över salladen.
5. Dela den fortfarande ljumma potatisen och lägg på salladen. Ringla över
dressingen och avsluta med lite flingsalt och ett par drag med
pepparkvarnen.
6. Salta fläskkarrén och om man önskar kan man peppra den redan nu.
7. Grilla på hög värme men fyll inte hela grillen med kol utan ha en del
som är lite lägre temperatur och där kan man låta köttet vila om det får
för mycket yta men inte kommit upp i kärntemperatur.
8. Grilla köttet tills det är cirka 65-67 grader och ta därefter ut det för
att vila 4-5 minuter. När det vilar går kärntemperaturen samtidigt upp
några grader och når då de 70 grader man rekommenderar.
9. Skiva upp och servera omgående med potatissalladen.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Share