Johan ”Matgeek” Hedbergs salsiccia

Jag gör klassisk salsiccia från grunden och kan jag så kan du!

Ingredienser

3 kg fläskkarré (75%)
1 kg fläsksida (25%)
80 g salt (2%)
16 g svartpeppar (0.4%)
4 dl vitt vin (10%)
60 g vitlök (1.5%)
Svinfjälster

Recept

1. Dela köttet i så pass stora bitar att köttkvarnen klarar av dem. Lägg köttet på brickor eller skärbrädor och ställ in i frysen en timme så det är på gränsen till fryst.
2. Se till att köttkvarnens delar är ordentligt nedkylda. Det är att föredra att man haft dem i frysen ett par timmar innan man börjar mala.
3. Mal köttet på grov hålskiva.
4. Skala och riv vitlöken. Blanda vitlök och vitt vin för att underlätta fördelningen av smaker.
5. Varva det malda köttet med salt, grovmald svartpeppar, vitt vin och vitlök.
6. Vänd om allt några gånger så smakerna blandas. Ställ in i kylen minst en timme men gärna tre så smakerna får utvecklas och köttet hålls svalt.
7. Ta ut en bit köttfärs och stek den i en stekpanna. Smaka av. Det här är ett bra sätt att kontrollera om det behövs mer kryddor.
8. Stoppa korven i svinfjälster.
9. Kyl korvarna omedelbart. Stek eller grilla dem inom två dagar eller frys dem för framtida användning.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Share