

Ingredienser
En finhackad morot
Två stickor finhackad blekselleri
En finhackad gul lök
Tre finhackade vitlöksklyftor
En fintärnad aubergine
Olivolja och smör
200 gram finmald gris
100 gram finstrimlad pancetta
200 gram salsicciafärs
Salt
Svartpeppar
30 cl torrt rött vin
400 gram tomat på burk eller färska skållade tomater
Två timjankvistar
Fem salviablad
Två oreganokvistar
Tre salviablad
Två torkade peperoncini
8 dl Kalvfond
Till servering:
500 gram Tagliatelle eller Papardelle med ägg
Smör
Olivolja
Pastakokvatten
Riven Parmigiano-Reggiano.
Recept
Sautera grönsakerna på medelvärme i smör och olivolja länge tills de blir lätt karamelliserade. Tillsätt kött, salsicciafärs och pancetta och sautera tills de fått lite färg. Salta och peppra och tillsätt örter och peperoncini. Häll på vinet och låt det koka in i köttet. Tillsätt tomaterna och spä med kalvfond. Låt såsen koka mycket långsamt i ca tre timmar i kastrull med tungt lock och späd eventuellt med lite vatten under tiden. När såsen är klar och krämig är den mjuk, len, tät och mycket massiv. Slå sen den smakrika såsen med nykokta äggiga, tagliatelle eller pappardelle tillsammans med en klick smör, olivolja och någon deciliter stärkelserikt pastakokvatten så det blir rejält krämigt. Servera i djupa tallrikar och toppa med fint riven, vällagrad parmigiano-reggiano.
Näringsinnehåll
Energifördelning och innehåll per person.