Daniel Crespis panino cotoletta

En rustik, ljummen ciabatta fylld med krispigt stekt fläskschnitzel, grov, smakrik och aromatisk pestomajonnäs samt ett lass krispiga grönsaker.

Ingredienser

Fyra nygräddade ciabatta
Isbergssallad
Tomat
Rödlök
Olivolja
Rödvinsvinäger
Salt
Svartpeppar

Fläskschnitzlar:
Fyra benfria, utbankade, tunna fläskkotletter á 150 gram
Vetemjöl
Fyra ägg
Ströbröd
Salt
Smör
Matolja

Pestomajonnäs:
Två äggulor
En matsked vitvinsvinäger
En matsked citronjuice
En stor kruka färsk basilika
50 gram rostade pinjenötter
75 gram grovriven Parmigiano-Reggiano
Salt
Svartpeppar

Recept

Gör pestomajonnäsen med en stavmixer och mixa den slät och grön med basilikan. Tillsätt sedan parmesanosten och pinjenötterna och mixa försiktigt så majonnäsen fortfarande har bitar av ost och nötter. Krydda med salt och svartpeppar.

Salta och panera köttbitarna i mjöl, ägg och ströbröd (Glöm inte att salta panadingredienserna) och stek dem sedan i smör och olja på medelvärme tills de är väldigt krispiga och gyllenbruna. Låt de svalna och rinna av på hushållspapper.

Dela ciabatta bröden och bre dem med rikliga mängder pestomajonnäs. Fyll bröden med grönsakerna och sprinkla lite god olivolja och rödvinsvinäger på dem. Salta och peppra salladen försiktigt. Avsluta med de stora, krispiga fläskschnitzlarna och ät på studs.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Share