Daniel Crespis grillade, äppelrökta fläskkarré med sauerkraut-slaw

En snabblagad, lättgrillad och somrig anrättning helt perfekt för trädgårdslunchen eller middagen.

Ingredienser

Ingredienser för 4 personer.

Det grillade köttet:
Fyra skivor fläskkarré á 200 gram styck
Matolja
Salt
Svartpeppar
Träkol
Äppelträ

Sauerkraut-slaw:
250 gram avrunnen surkål
En finstrimlad morot
Ett finrivet Granny Smith-äpple
En strimlad rödlök
En stjälk strimlad blekselleri
En näve hackad persilja
Fyra matskedar majonnäs
Salt
Svartpeppar
Citronjuice
Kummin

Recept

Sauerkraut-slaw:
Blanda alla ingredienser i en bunke och smaka av med salt, svartpeppar, kummin och en skvätt citron. Låt gärna stå en timme innan servering.

Köttet:
Tänd upp träkolet på ena sidan i en klotgrill och blötlägg äppelträt. Salta karréskivorna och pensla dem med en skvätt matolja. Grilla dem på hög värme så de får fin grillyta och dra dem sedan åt sidan från glöden. Lägg det blötlagda äppelträet på glöden och sätt på locket med öppna spjäll så att köttet får en rejäl dos rök. När köttet är rökigt och klart så låt det vila i några minuter, krydda med nymald svartpeppar och servera med juicig sauerkraut-slaw.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Share