

Ingredienser
Tagine
300 g fläskkarré
2-3 teskedar ras-el-hanout
3 vitlöksklyftor
2 dl olivolja
Salt och nymald peppar
1 tesked korianderfrön
2 morötter
200 g hokkaido pumpa eller butternutpumpa
1 gul lök
1 röd chili
4 dl kycklingfond
1 burk skalade krossade tomater (400 g)
150 g torkade aprikoser
Bulgursallad
300 g bulgur
4 dl vatten
1 dl olivolja
1 matsked salt
3 vårlökar
½ knippe persilja
40 g pumpafrön
2 apelsiner
Flingsalt och nymald peppar
Topping
4 dl grekisk yoghurt
1 knippe koriander
Recept
- Skär köttet i bitar om ca. 3×3 cm och marinera väl i en blandning av ras-el-hanout, finhackad vitlök, salt, peppar, olivolja och korianderfrön.
- Bryn köttet väl i en stekpanna. När det har fått färg, tillsätt morötter, pumpa och lök i tärningar tillsammans med chilin och låt sedan steka ihop. Tillsätt sedan fonden och de krossade tomaterna. Låt det sjuda under lock i ca. 1½ timme.
- Lägg bulguren i en kastrull med kokande vatten och tillsätt olivolja och salt. Rör om då och då, stäng sedan av värmen och sätt på locket. Låt det dra i 15 minuter.
- Blanda ihop bulguren med grovhackad persilja, finhackad vårlök, pumpafrön, tunna skivor apelsin, salt och peppar.
- Tillsätt till slut de torkade aprikoserna i grytan och krydda med salt och peppar.
Servera taginen med bulgursallad, grekisk yoghurt och koriander.
Näringsinnehåll
Energifördelning och innehåll per person.
Energi (kJ):
4417
Energi (kcal):
1056
Protein (E%):
9
Fett (E%):
64
Kolhydrater (E%):
27
Relaterade recept



Bräserade fläsklägg i buljong med nudlar, plommon, cashew och shiitake



Tjocka revben brässerad i röd curry med kokosris och thaibasilika



Slarvsylta på fläsklägg



Fläsksida med grönsaker, allt-i-en-gryta


Kryddig gryta med fläskbog, torkad frukt och grönsaker serverat med riven blomkål

