Vårrullar med grönsaker och fläskkött

Var inte rädd! Att göra vårrullar är inte så svårt som det kan verka – och det stämmer för även det här receptet. Massor av färska grönsaker ger rullarna krispighet och fräschör medan fläskköttet ger sälta och smak. Den krämiga ärtdippen smaksätts med vitlök och citron. Servera på stort fat och njut!

Tips – om du vill ha mer kraft i smaken kan du göra en dipp till vårrullarna av 1 msk stark chilisås, hackad koriander, 2 pressade vitlöksklyftor och 1 dl sojasås.

Tid
60 min.
Personer
4 pers. / 16 vårrullar.

Ingredienser

Ärtkräm
150 g ärtor, färska eller frysta
1 msk citronsaft
½ vitlöksklyfta
½ tsk salt
Nymald peppar
2 msk creme fraiche, 18 %

Färska krispiga grönsaker, t.ex.
8 sparrisar, vit eller grön
1 fänkål
8 morötter, färska eller snackmorötter
200 g ärtskidor

Vårrullar
400 g champinjoner
2 lökar, 150 g
½ spetskål, 375 g
1 dl olja
400 g fläskfärs
3 msk sweet chili-sås + 1 dl till servering
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
Nymald peppar
1 msk vetemjöl
3 msk vatten
1 pkt vårrulledeg
1 dl sojasås

Recept

  1. Tina ärtorna om de är frysta.
  2. Lägg alla ingredienserna till ärtkrämen i en blender eller stavmixer.
  3. Smaka av med salt och citronsaft.
  4. Tvätta och rensa grönsakerna.
  5. Skär fänkålen mycket tunnt, ev. på en mandolin.
  6. Servera grönsakerna på ett serveringsfat som tilltugg. Gör ev. plats för en skål med ärtkräm på fatet.
  7. Tvätta och hacka champinjonerna.
  8. Skala och finhacka löken.
  9. Rensa kålen och snitta den i mycket tunna strimlor.
  10. Värm olja i en panna eller wok på hög värme.
  11. Stek champinjoner, lök, sedan kött och slutligen kål.
  12. Blanda och smaka av med sweet chili, pressad vitlök, salt och peppar. Tag av från värmen.
  13. Blanda vetemjöl och vatten och ta fram en pensel.
  14. Placera ett ark vårrulledeg på en skärbräda. Lägg en stor matsked fyllning, ca 5 cm från ett av hörnen. Vik degen över fyllningen och rulla en gång runt och vik in sidorna över fyllningen.
  15. Pensla spetsen på det sista hörnet med lite mjölblandning och vänd rullen så att den är ordentligt stängd.
  16. Värm olja i en kastrull på medelhög värme och stek rullarna tills de är gyllene. Det ska fräsa när vårrullarna kommer ner i oljan. Vänd rullarna regelbundet.

Servera vårrullar med sojasås och sweet chili-sås och grönsakerna och ärtdippen som tillbehör.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Energi (kJ): 3608
Energi (kcal): 862
Protein (E%): 19
Fett (E%): 40
Kolhydrater (E%): 42
Share