Varm fläskmacka med rökt paprika, sallad och tomat

En enkel, snabb och väldigt god macka. Tack vare de rivna tomaterna och den ugnsrostade paprikan blir mackan väldigt saftig, medan fläskfilén ger mycket smak. Laga till lunch eller packa ner till picknicken!

Tid
45 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

Rostad paprika
2 st långa röda paprikor

Tillbehör
2 st tomater (riven)
1 huvud krispsallad
8 skivor valfri ost

Bröd
2 st baguetter

Fläskfilé
300 g fläskfilé
1 msk rökt paprikapulver
1 msk salt
50 g smör

Recept

Sätt ugnen på 180 grader.

Rostad paprika
Dela paprikorna, tag bort kärnhuset och lägg dem på en plåt. Rosta i ugn i ca 30 minuter. När
paprikorna svalnat något dra av skalet.

Tillbehör
1. Riv tomaterna på ett rivjärn.
2. Plocka salladen i mindre bitar.

Fläskfilén
Skiva fläskfilén i tunna skivor, krydda dem med salt och paprikapulver. Stek i smör ca 1 minut på vardera sida.

Brödet
1. Dela brödet och rosta snittytan i ugnen tills ytan är gyllenbrun.
2. Lägg på riven tomat samt osten och låt smälta.

Servering
Toppa mackan med köttet, salladen och de rostade paprikorna.

Tips
Tomater- och paprikaröran är saftig och god. Kan ersätta majonnäs i många rätter.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Energi (kJ): 1690
Energi (kcal): 405
Protein (E%): 31
Fett (E%): 25
Kolhydrater (E%): 44
Share