

Ingredienser
Secreto
400 g secreto
1 msk olivolja
2 tsk salt
Chutney
3 kvistar timjan
2 fänkål
25 små tomater, körsbärs- eller cocktailtomater
3 msk socker
2 stjärnanis
1 dl äppelcidervinäger
Salt och peppar
½ dl olivolja
Couscous
200 g couscous
1 obesprutad citron
Dekorering
3 kvistar av körvel eller vattenkrasse
Recept
- Dela secreton i två delar, vänd dem i olivolja, salt samt sköljd, hackad timjan.
- Blanda ordentligt och låt det dra i minst 15 minuter.
- Skär av fänkålens topp och botten, dela den på längden och strimla den så tunt som möjligt. Lägg dem i en skål.
- Skölj tomaterna, halvera dem och lägg i en skål.
- Värm socker och stjärnanis i en kastrull på medelhög värme och låt det karamelliseras försiktigt tills det är helt gyllene.
- Tillsätt fänkål och blanda väl. Strö över lite salt så att fänkålen släpper lite fukt.
- Tillsätt vinäger och låt det koka ett par minuter.
- Tillsätt tomater och blanda försiktigt.
- Koka i ytterligare några minuter så att tomaterna blir varma och sjunker ihop lite, men ändå behåller sin form och smak.
- Ta grytan av pannan och tillsätt olivolja, lite extra salt och nymald peppar.
- Lägg couscous i en kastrull och häll på vatten så att det står 3 cm över.
- Tillsätt 1 tsk salt och 1 msk olivolja.
- Koka couscousen i 4-5 minuter tills den har sugit upp allt vatten.
- Skölj citron, riv skalet fint och pressa ur saften.
- Ta bort pannan från värmen och krydda med finrivet citronskal och -juice. Låt det dra i 5 minuter.
- Värm en grillpanna eller en vanlig stekpanna på hög värme.
- Stek secreton 2-3 minuter på varje sida så att köttet får en vacker grillyta och fortfarande är saftigt i mitten.
- Krydda med lite extra salt och nymald peppar.
- Lyft secreton ur pannan och låt vila i 5 minuter innan du skär den i tunna skivor.
- Servera secreto med chutney och couscous och garnera med lite sköljt och klippt grönt.
Näringsinnehåll
Energifördelning och innehåll per person.
Energi (kJ):
1601
Energi (kcal):
383
Protein (E%):
16
Fett (E%):
52
Kolhydrater (E%):
32
Relaterade recept


Syrlig kålsallad med fläskfilé och svamp


Sommargrönsaker med mynta- och gurkdressing, naanbröd och fläskkött


Grönkål och gnocchi med fläskfilé


Spenatpannkakor med picklad rödlök, feta och kotlett


Jordärtskockor och fläskkött i curry, kokos och röda linser

