

Ingredienser
200 g innanlår som är strimlat i ca, 2x2x2 cm stora bitar
2-3 vitlöksklyftor
1 lök
en liten bit ingefära, 2 msk
1 tsk olja
½ – 1 tsk torkad, krossad chili
5 dl buljong
250 g champinjoner
1-2 snackspaprikor eller 1 pepparfrukt, ca. 175 g
1 liten burk kokosmjölk, 16-18 % fett, 165 ml
2-3 msk fisksås
2 limefrukter – 3-4 msk limesaft
Salt och peppar
Tillbehör:
2 dl ris – jasmin- eller basmatiris
ev. gräslök
Recept
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skala och hacka vitlöken och löken i tärningar.
- Skrapa av ingefärans skal, t.ex. med en tesked och hacka 2 msk. av ingefäran. Den behöver inte vara finskuren, då den kastas efter kokning.
- Värm upp olja i en gryta och stek lök, vitlök ingefära och chili i några minuter. Det får inte bli brunt, då blir vitlöken bitter.
- Tillsätt 5 dl buljong, t.ex. en tärning och vatten. Lägg på locket och låt det koka på svag värme i ca. 10 minuter.
- Medan soppan kokar: Torka av köttet med hushållspapper, krydda med salt och ställ det i kylskåpet.
- Rensa champinjonerna och skär i skivor.
- Skölj och skär igenom snackspaprikorna på längden, ta bort kärnor och stjälkar och skär i strimlor.
- Sila soppan och kasta lök och vitlök. Koka soppan, tillsätt köttet och låt koka i 2-3 minuter.
- Tillsätt kokosmjölken under omrörning och tillsätt champinjoner och snackspaprika.
- Låt soppan koka upp och smaka av med fisksås, 3-4 msk limesaft och peppar.
- Strö över sköljd, klippt gräslök vid servering.
Näringsinnehåll
Energifördelning och innehåll per person.
Energi (kJ):
2470
Energi (kcal):
590
Protein (E%):
24
Fett (E%):
28
Kolhydrater (E%):
48
Relaterade recept


Baobuns med rökt sidfläsk



Schnitzel på innanlår med sticky rice, syrad gurka, mynta, kimchi och sojamajonnäs



Bräserade fläsklägg i buljong med nudlar, plommon, cashew och shiitake



Nattbakad fläskkarré med stompad avokado, syrad lök och friterad kikärtor



Smörstekt grisrygg med cidersås, smörbakad spetskål, syrliga äpplen, hasselnötter och pepparrot


