

Ingredienser
Fläskfilémedaljonger
1 fläskfilé, ca 500 g
Salt och peppar
1 dl mjöl
20 g smör
Kålsallad
½ savoykål, 350 g
1 obesprutad citron
2 msk olivolja
1 vitlöksklyftor
½ färsk chili
Salt och peppar
Svamp a la creme
400 gram svamp, gärna olika sorter
20 g smör
1 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
En näve persilja, 25 g
1 chalottenlök, 30 g
1 vitlöksklyftor
Rivet skal av en citron (från kålsalladen)
Tillbehör
4 skivor franskbröd, 200 g
Recept
- Ta bort silversenan från filén.
- Skär den i 6-8 medaljonger, ca 3 cm tjocka, tryck lätt på dem, krydda med salt och peppar och lägg åt sidan.
- Skär kålen fint.
- Tvätta citron, riv skalet fint och spara det till svampen.
- Pressa saften ur citronen och blanda med olja, finhackad vitlök och chili, 1/2 tsk salt och lite peppar.
- Vänd kålen i marinaden och lägg den åt sidan.
- Rensa svampen och skär den kvartar.
- Värm smör i en panna på hög värme, det ska bara bli lätt gyllenbrunt.
- Stek svampen 4-5 minuter.
- Tillsätt grädde och buljongtärning och låt det koka.
- Skölj och torka persilja och hacka den fint.
- Skala lök och vitlök och hacka fint.
- Blanda lök, persilja och rivet citronskal.
- Vänd ner persiljeblandningen i svampen, blanda och krydda med salt och peppar.
- Vänd filémedaljongerna i mjöl.
- Värm smör i en panna på hög värme.
- Bryn medaljongerna i 1 minut på varje sida.
- Vrid ner till medelhög värme och stek dem färdiga 2-3 minuter på varje sida. De ska vara lite rosa inuti.
- Rosta franskbröd i en brödrost, eller på pannan där du har stekt biffarna, och servera till.
Näringsinnehåll
Energifördelning och innehåll per person.
Energi (kJ):
2371
Energi (kcal):
567
Protein (E%):
22
Fett (E%):
48
Kolhydrater (E%):
29
Relaterade recept


Sommargrönsaker med mynta- och gurkdressing, naanbröd och fläskkött


Saftigt, kryddigt fläskkött i General TSO:s tappning med pak choy och broccoli


Jordärtskockor och tomatsalsa med kryddigt fläsk


Grönkål och gnocchi med fläskfilé


Ärtor Française med knaperstekt fläsk och ugnsbakad potatis

