Syrlig kålsallad med fläskfilé och svamp

Krämigt, krispigt och alldeles, alldeles underbart! I den här rätten serveras stekt fläskfilé med en citronsmakande kålsallad och krämig svampblandning.

Tid
45 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

Fläskfilémedaljonger
1 fläskfilé, ca 500 g
Salt och peppar
1 dl mjöl
20 g smör

Kålsallad
½ savoykål, 350 g
1 obesprutad citron
2 msk olivolja
1 vitlöksklyftor
½ färsk chili
Salt och peppar

Svamp a la creme
400 gram svamp, gärna olika sorter
20 g smör
1 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
En näve persilja, 25 g
1 chalottenlök, 30 g
1 vitlöksklyftor
Rivet skal av en citron (från kålsalladen)

Tillbehör
4 skivor franskbröd, 200 g

Recept

  1. Ta bort silversenan från filén.
  2. Skär den i 6-8 medaljonger, ca 3 cm tjocka, tryck lätt på dem, krydda med salt och peppar och lägg åt sidan.
  3. Skär kålen fint.
  4. Tvätta citron, riv skalet fint och spara det till svampen.
  5. Pressa saften ur citronen och blanda med olja, finhackad vitlök och chili, 1/2 tsk salt och lite peppar.
  6. Vänd kålen i marinaden och lägg den åt sidan.
  7. Rensa svampen och skär den kvartar.
  8. Värm smör i en panna på hög värme, det ska bara bli lätt gyllenbrunt.
  9. Stek svampen 4-5 minuter.
  10. Tillsätt grädde och buljongtärning och låt det koka.
  11. Skölj och torka persilja och hacka den fint.
  12. Skala lök och vitlök och hacka fint.
  13. Blanda lök, persilja och rivet citronskal.
  14. Vänd ner persiljeblandningen i svampen, blanda och krydda med salt och peppar.
  15. Vänd filémedaljongerna i mjöl.
  16. Värm smör i en panna på hög värme.
  17. Bryn medaljongerna i 1 minut på varje sida.
  18. Vrid ner till medelhög värme och stek dem färdiga 2-3 minuter på varje sida. De ska vara lite rosa inuti.
  19. Rosta franskbröd i en brödrost, eller på pannan där du har stekt biffarna, och servera till.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Energi (kJ): 2371
Energi (kcal): 567
Protein (E%): 22
Fett (E%): 48
Kolhydrater (E%): 29
Share