

Ingredienser
Fläskkött
500 g stekfläsk i skivor
1 lök
2 vitlöksklyftor
4 msk hoisin- eller sweet chili-sås
Sås
1 msk kokande vatten
1 tsk honung
1 tsk sesamolja eller annan olja
2 msk sojasås
¼ tsk vitpeppar
Ris
300 gram jasminris
1 msk olja
1 msk salt
Grönt
2 ägg
2 tsk olja
1 medelstor lök
2 salladslökar, 30 g
1 röd chili
4 stjälkar bladselleri, 160 g
1 paket böngroddar, 100 g
1 msk olja
Dekorering
Ev. färsk koriander och jordnötter
Recept
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Skär köttet i strimlor.
- Skala lök och vitlök och hacka mycket fint.
- Blanda med hoisinsås.
- Vänd köttet i marinaden och låt det dra i minst ½ timme.
- Lägg köttet i en ugnsfast form och stek det i 35 minuter.
- Vänd det då och då.
- Blanda alla såsingredienserna i en skål.
- Koka ris efter anvisningarna på paketet.
- Vispa äggen.
- Värm olja i en panna på medelhög värme och stek äggen till äggröra.
- Skala och hacka löken.
- Skölj salladslöken och skär dem i skivor på snedden.
- Ta bort fröna från paprikan och skär i tärningar.
- Skölj och tärna bladsellerin.
- Värm oljan i en wok eller panna på medelhög värme.
- Stek löken tills den är klar.
- Tillsätt det stekta köttet.
- Tillsätt ris och rör om.
- Tillsätt såsen och rör om.
- Tillsätt äggröra, salladslök, paprika, bladselleri och böngroddar.
- Rör om och stek i några minuter.
- Smaka av med salt, peppar och sojasås.
- Dekorera ev. med hackad koriander och jordnötter.
Näringsinnehåll
Energifördelning och innehåll per person.
Energi (kJ):
2762
Energi (kcal):
660
Protein (E%):
19
Fett (E%):
33
Kolhydrater (E%):
48
Relaterade recept


Saftigt, kryddigt fläskkött i General TSO:s tappning med pak choy och broccoli


Potatisbullar med kryddig ostsås och knaprigt fläskkött


Gratäng med fänkål, burrata och krispigt fläskkött


Baba ganoush med köttbullar och stekt ägg


Nattbakad kryddig fläskkarré serverad med vinägerpotatis och rostade grönsaker

