Stekt kål med blåmögelost och grillkorv Stekt kål med blåmögelost och grillkorv
Mette Dahlgaard

Stekt kål med blåmögelost och grillkorv

Grillkorv 2.0 – Testa en annorlunda kombination. Stekt korv med blandad kål (svartkål, grönkål, eller den kålen du har i trädgården) toppad med valnötter och blåmögelost. Perfekt lunch!

Tid
20
Personer
4

Ingredienser

50 g blåmögelost, t.ex. Blå kornblomst
8 grillkorvar
600 g grönkål, svartkål eller vad du har i trädgården
1 stor lök
2 tsk olja
20 g valnötter
Salt och peppar
1 obesprutad citron

Recept

1. Lägg osten i frysen i god tid innan servering.

Grillkorvar:
1. Värm en panna på medelvärme utan fett och stek korvarna långsamt, vänd dem regelbundet.
2. Stek tills de är gyllenbruna och genomvarma.

Stekt kål:
1. Avlägsna stjälken från kålen och dela den i stora bitar.
2. Skala löken, halvera den och grilla halvorna på en varm, torr panna tills de är helt mörka.
3. Värm olja i en panna på hög värme. Stek kålen hårt på båda sidor.
4. Krossa valnötter lätt i handen.
5. Dela löken i lameller.
6. Tillsätt valnötter och lök i kålen. Blanda och smaka av med rivet citronskal, salt och peppar.

Servering:
Lägg upp korvar och stekt kål på tallrikar och riv den fysta osten över.

TIPS:
Kålen kan också användas som topping på en korv med bröd.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Energi (kJ): 3530
Energi (kcal): 840
Protein (E%): 19
Fett (E%): 70
Kolhydrater (E%): 11
Share