

Ingredienser
Spenatpannkakor
125 g babyspenat
1 dl mjölk
3 ägg
30 g smör
200 g vetemjöl
Salt och peppar
Smör till stekning
Picklad rödlök
2 rödlök
1 obesprutad citron
1 msk akaciahonung
Kotletter
4 fläskkotletter, ca 600 g
1 msk olivolja
Dekorering
2 dl grekisk yoghurt
200 g babyspenat
Recept
- Skölj spenaten och blanda den med mjölk tills du får en helt grön mjölk.
- Vispa äggen i en skål och tillsätt mjöl och spenatmjölk lite åt gången tills du får en helt jämn mjuk deg.
- Smält smör i en liten kastrull och rör ner i pannkaksmeten tillsammans med en nypa salt och peppar.
- Värm lite smör i en kastrull. Häll på ½ dl pannkaksmet och stek pannkakan ca 30 sekunder på båda sidor så att den får en fin färg. Fortsätt tills hela smeten har använts.
- Skala och halvera rödlökarna och skär dem tunt.
- Lägg löken i en skål tillsammans med finrivet skal och juice från citron, honung, salt och peppar och blanda väl, låt marinera i minst 10 minuter.
- Krydda kotletterna med salt och peppar.
- Värm en stekpanna på hög värme och stek fettkanten på kotletterna så att den blir krispig och gyllenbrun.
- Bryn nu kotletterna i 1 minut på varje sida och sänk till medelvärme. Stek ytterligare 2-3 minuter på varje sida så att köttet får en vacker stekyta och samtidigt är saftigt i mitten.
- Lyft ur kotletterna ur pannan och låt dem vila i 4-5 minuter, innan du skär dem i tunna skivor.
- Servera de varma pannkakorna med skivor av kotlett, små klickar av yoghurt, picklad lök och spenat.
Näringsinnehåll
Energifördelning och innehåll per person.
Energi (kJ):
2485
Energi (kcal):
594
Protein (E%):
25
Fett (E%):
46
Kolhydrater (E%):
29
Relaterade recept


Tomat-feta och bakade morötter med krispigt fläskkött


Syrlig kålsallad med fläskfilé och svamp


Sommargrönsaker med mynta- och gurkdressing, naanbröd och fläskkött


Grönkål och gnocchi med fläskfilé


Jordärtskockor och fläskkött i curry, kokos och röda linser

