Fläskschnitzel med gurkdressing, krispiga grönsaker och naanbröd

Fläskschnitzel med gurkdressing, krispiga grönsaker och naanbröd är en härlig och fräsch rätt som är svår att motstå. Schnitzlarna kryddas med vitlök, spiskummin, paprika och ingefära och serveras med sommargrönsaker och en krämig gurk- och myntadressing. Naanbröd av hög kvalitet kan köpas färdiga, eller så bakar du egna efter receptet längst ner.

Ingredienser

4 personer

4 fläskschnitzlar av innanlår, á 150 g
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
1 msk malen spiskummin
1 msk rökt paprikapulver
1 msk malen ingefära
1 msk salt
1 tsk malen vitpeppar
neutral rapsolja till stekning

Gurkdressing med mynta:
1 gurka, halverad på längden
3 dl crème fraiche
½ tsk paprikapulver
½ tsk salt
1 citron, finrivet skal och saft
1 knippa mynta, hackade blad
1 röd spansk peppar, i grova bitar

Sommargrönt:
350 g spetskål, strimlad
2 äpplen, i tunna klyftor
500 g färska gröna ärtor, spritade
1 knippa rädisor, tärnade
2 msk neutral rapsolja
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
färska örter, till exempel dill, persilja, körvel eller vattenkrasse

Naanbröd:
1 dl vatten
1 dl mjölk
¼ paket jäst
½ tsk strösocker
½ tsk salt
2 färska timjankvistar, plockade blad
40 g durumvetemjöl
225 g vetemjöl, tipo 00
1 msk neutral rapsolja

Gör så här

Blanda samman lökpulver, vitlökspulver, spiskummin, paprikapulver, ingefära, salt och peppar. Vänd schnitzlarna i kryddblandningen och låt dem dra i minst ½ timme.

Gurkdressing med mynta: Skär gurkan i munsbitar. Rör crème fraiche med paprikapulver, salt, rivet citronskal och pressad citronsaft. Vänd ner gurka, chili och mynta. Ställ svalt till servering.

Sommargrönt: Blanda samman spetskålen med äpplen, ärt0r och rädisor. Blanda samman olja, salt och peppar och vänd ner. Klipp över färska örter.

Hetta upp oljan till stekning och stek schnitzlarna i 1 ½ minut på varje sida. Servera genast med gurkdressing, sommargrönt och naanbröd.

Naanbröd: Smula jästen i en bunke och häll på lite vatten. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt resten av vattnet och mjölken och rör om. Rör ner lite av mjölet, socker, salt och timjanblad i jästblandningen.Tillsätt resten av mjölet lite i taget och rör om tills degen är smidig. Låt degen jäsa i 15 minuter.
Dela degen i 4 bitar och kavla ut dem platt. Värm oljan i en varm panna. Stek bröden gyllene och krispiga. Strö över hackad timjan.

Receptet är skapat av Casper Sobczyk.

Casper Sobczyk

Receptet är skapat av Casper Sobczyk

Casper Sobczyk, kocken bakom den världsberömda smörbiffen, har ett långt gastronomiskt CV. Han är kanske mest känd från skärmen på Go’ morgen- og Go’ aften Danmark eller som den tidigare kocken på Hotel Marienlyst och på Bistro PanPan i Zoologisk Have. Han är känd för sin autentiska matlagning och sin unika repertoar som omfattar både avancerad gastronomi och det folkliga.

FLER RECEPT

Rulla till toppen