

Ingredienser
Naanbröd – se tips
1 dl vatten
1 dl mjölk
¼ paket jäst
½ tsk socker
½ tsk salt
Ett par kvistar timjan
40 g durummjöl
225 g tipomjöl eller vanligt vetemjöl
1 msk olivolja
Fläskköttet – se tips
4 schnitzlar av innanlår, 500 g
1 msk lökpulver eller 1 mellanstor lök. Se tips.
1 msk vitlökspulver eller 2 vitlöksklyftor
1 msk mald spiskummin
1 msk rökt paprikapulver
1 msk mald ingefära
1 msk salt och 1 tsk peppar
2 msk olja
Gurka-mynta-dressing
1 gurka, 300 g
1 knippe mynta
1 röd chili
1 obesprutad citron
3 dl crème fraiche, 18 %
½ tsk paprikapulver (kan uteslutas)
½ tsk salt
Sommargrönt
½ liten spetskål, 350 g
2 äpplen, 250 g
500 g färska gröna ärtor eller 200 g frysta
1 bunt rädisor
Lite olivolja
Salt och peppar
Dill, persilja, körvel, vattenkrasse eller annat efter eget val (kan uteslutas)
Recept
- Rör ut jäst i vatten och mjölk.
- Rör lite mjöl, socker, salt och timjanblad i jästblandningen.
- Tillsätt resten av mjölet lite i taget och rör om tills degen är smidig.
- Låt degen jäsa i 15 minuter.
- Dela degen i 4 bitar och kavla ut dem platt.
- Värm oljan i en varm panna.
- Stek naanbröden gyllene och krispiga.
- Strö över hackad timjan.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Blanda alla kryddor, lök och vitlök.
- Vänd schnitzlarna i kryddblandningen och låt dem dra i minst ½ timme.
- Värm olja i en panna på hög värme.
- Stek schnitzlarna i 1½ minut på varje sida.
- Skölj gurkan, halvera den på längden och skär den i munsbitar.
- Ta bort fröna från paprikan och skär i munsbitar.
- Skölj, torka och hacka mynta.
- Skölj citron, riv skalet fint och pressa ur saften.
- Rör creme fraiche med paprika, salt, rivet citronskal och -juice.
- Vänd ner gurka och mynta och krydda med salt och paprikapulver.
- Skär spetskålen supertunt.
- Ta bort kärnhuset och tärna äpplena.
- Skala ärtorna eller tina om de är frysta.
- Rensa och tärna rädisorna.
- Skölj och hacka färska örter efter smak.
- Rör ihop alltihop med lite olja, salt och peppar.
Näringsinnehåll
Energifördelning och innehåll per person.