Smakrika revbensspjäll med krämig kålsallad

De här revbensspjällen är lite av en långkörare, men vi lovar – det är varken svårt eller jobbigt! Förbered revbensspjällen kvällen innan genom att gnida in dem med en kryddblandning av vitlök, ingefära, chiliflakes och korianderfrön. Låt dem senare gotta sig 2 timmar i ugnen för att sedan serveras med en krispig kålsallad och senapsmajonäs. Avnjuts med fördel family style. 

Passar även bra tillsammans med ugnsrostad potatis eller ris.

Tid
150 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

Revbenspjäll
2 kg tunna revbensspjäll
3 st vitlöksklyftor
50 g riven ingefära
1 msk chiliflakes
1 msk krossade korianderfrön
2 msk salt

Kålsallad
1 st spetskål
1 st fänkål
1 st salladslök
1 st gul morot
1 msk salt

Senapsmajonnäs
1 äggula
1 msk senap
1/2 tsk senapspulver
1 1/2 dl rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
2 nypor salt

Recept

Gnid in kryddorna i revbensspjällen och låt stå över natten.
Vid tillagningen: sätt ugnen på 180 grader.

Revbensspjäll
1. Lägg revbensspjällen med aluminiumfolie på i ugnen i ca 2 timmar.

Kålsallad
Strimla spetskål, fänkål, salladslök och morot. Blanda runt det med salt och låt stå i minst 15 minuter. Pressa därefter försiktigt ur vätskan.

Senapsmajonnäs
1. Mixa ägg, senap och senapspulver. Tillsätt rapsoljan långsamt till en krämig
konsistens.
2. Smaka av med äppelcidervinäger och salt.

Servering
Blanda majonnäsen med kålsalladen innan den läggs upp på tallriken tillsammans med revbensspjällen.

Tips
Det går att använda färdig majonnäs och tillsätta kryddor och vinäger.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Energi (kJ): 2810
Energi (kcal): 670
Protein (E%): 18
Fett (E%): 74
Kolhydrater (E%): 8
Share