Schnitzel Schnitzel
David Lundqvist

Schnitzel på innanlår med sticky rice, syrad gurka, mynta, kimchi och sojamajonnäs

En dubbelpanerad schnitzel på fläskinnanlår med smakrik sojamajonnäs och sticky rice. Testa att göra din egen kimchi som är en favorit från det sydkoreanska köket.

Tid
80 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

Schnitzel
500 g fläskinnanlår – skurna i 4 skivor och utbankade
100 g mjöl
3 ägg
200 g panko
Salt
Svartpeppar
2 L frityrolja

Ris
4 dl sushiris – sköljt i kallt vatten och blötlagt i 1 tim.
2 msk socker
1 tsk salt
2 msk risvinäger
4 dl vatten

Kimchi
¼ kinakålshuvud – strimlat och sköljt
1 gul lök – skalad och skivad tunt
1 morot – skalad och skivad tunt
1 msk soja
2 msk kimchibas
1 msk risvinäger
1 tsk sriracha
salt

Gurka
½ gurka – tunt skivad (helst på mandolin)
1 bunt koriander – grovt hackad
1 dl risvinäger
1 dl socker
1,5 dl vatten
1 tsk salt

Majonnäs
1 äggula
2 msk dijonsenap
2 msk japansk soja
1 msk risvinäger
3 dl rapsolja
Salt

Garnering
4 kvistar koriander – plockade blad
4 salladslökar – tunt skivade

Recept

Schnitzel
1. Värm oljan i kastrull eller fritös till 180 grader.
2. Salta och pepparbåda sidor av köttet.
3. Dubbelpanera sedan, dvs– vänd i mjöl, sen vispat ägg och sist panko.
4. Lägg på bakplåtspapper och låt paneringen sätts sig något.
5. Fritera sedan gyllene en i taget.
6. Lyft och lägg på papper, salta.

Ris
1. Skölj av riset.
2. Koka upp ris, vatten och salt under lock. Ta av från värmen och låt vila i 30 min.
3. Arbeta in vinäger och socker, servera ljummet.

Kimchi
1. Blanda alla ingredienser.
2. Låt vila helst över natten men 30 min räcker.
3. Smaka av med salt.

Gurka

1. Koka upp vinäger, socker och vatten, låt svalna.
2. Salta gurkan, låt dra medan lagen svalnar.
3. Krama ur gurkan och lägg ner i lagen. Låt ligga i 30 min – 2 tim.
4. Lyft gurkan och blanda med koriandern.

Majonnäs
1. Vispa en bas med äggula, dijon, vinäger och soja i.
2. Arbeta i oljan under vispning tills du har en majonnäs.
3. Smaka av med ev salt och vinäger.

Servering
Skär köttet i skivor strax innan serveringen. Lägg upp portionsvis på tallrikar och garnera med koriander och salladsblad.

TIPS: Vill du förenkla kan du köpa färdig majonnäs i butiken.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Energi (kJ): 6646
Energi (kcal): 1586
Protein (E%): 12
Fett (E%): 52
Kolhydrater (E%): 36
Share