Ingredienser
Rosmarinstekt fläskkotlett
600 g fläskkotlett
3 kvistar rosmarin
1 msk salt
2 krm svartpeppar
1/2 dl rapsolja
100 g smör
Jalapeñokroketter
500 g mandelpotatis
50 g riven lagrad ost
2s t picklade jalapeños
1 äggula
1 tsk salt
1/2 dl mjöl
2 st ägg
3 dl panko
Yoghurtdressing
2 dl matyoghurt
2 msk olivolja
1 nypa salt
Grönkål
100 g grönkål
2 msk olivolja
1 msk valfri vinäger
Recept
Sätt ugnen på 100 grader.
Fläskkotlett
1. Krydda köttet med salt och peppar.
2. Värm olja i en stekpanna på medelhög temperatur och lägg i köttet. Stek den
gyllenbrun på alla sidor. Tillsätt smör och rosmarin. Ös köttet med smöret i ca 3
minuter.
3. Lägg köttet på ett galler med en plåt under. Häll över stekskyn och baka alltsammans
i ugnen tills köttet har en innertemperatur på 57 grader.
4. Sila av skyn och använd till serveringen.
Kroketter
1. Skala potatisen och koka den potatisen mjuk.
2. Sila bort vattnet och låt ånga av. Tillsätt riven ost, hackad jalapeño, salt och äggula.
3. Rulla små bollar av potatisen och panera i mjöl, ägg och sist panko.
Yoghurtdressing
Blanda yoghurt, olivolja och salt.
Grönkål
1. Koka upp vatten och salt. Låt grönkålen sjuda i vattnet 1-1,5 minut.
2. Häll av vattnet och smaka av med salt, vinäger och olivolja.
Servering
Fritera kroketterna strax innan serveringen på 180 grader i ca 1 minut. Lägg på hushållspapper och låt fettet rinna av. Skär köttet i portionsbitar och lägg upp på tallrik. Servera med yoghurten, några kroketter samt grönkål och en sked av stekskyn.
Tips
Panko kan ersättas av ströbröd.
Stekskyn som blir över kan användas till att göra sås av eller användas som sky över andra kötträtter.
Näringsinnehåll
Energifördelning och innehåll per person.
Relaterade recept


Tomat-feta och bakade morötter med krispigt fläskkött


Syrlig kålsallad med fläskfilé och svamp


Sommargrönsaker med mynta- och gurkdressing, naanbröd och fläskkött


Grönkål och gnocchi med fläskfilé


Spenatpannkakor med picklad rödlök, feta och kotlett

