Rökt, grillat och honungsglaserat bacon, rostad vitlök, sesamdressing och kimchi i bröd Rökt, grillat och honungsglaserat bacon, rostad vitlök, sesamdressing och kimchi i bröd
Daniel Crespi

Rökt, grillat och honungsglaserat bacon, rostad vitlök, sesamdressing och kimchi i bröd

Superkomfortabel mångtexturell macka med extra allt i form av sälta, syra, sötma, hetta och ohemula mängder umami.

Tid
1
Personer
4

Ingredienser

Honungsglasering
½ dl japansk ljus soja eller vanlig soja
½ dl mirin eller lätt vitt vin
3 msk honung
3 msk risvinäger

Bacon
500 g rökt bacon

Sesammajonnäs
4 vitlöksklyftor
4 msk sesamfrön
2 dl majonnäs
3 msk vit miso
1 msk sesamolja

Tillbehör
300 gram kimchi
8 stora skivor toastbröd

Recept

Honungsglasering:
1. Koka soja, mirin, risvinäger och honung tills hälften av vätskan kvarstår, så att den blir tjockare.

Bacon:

  1. Skär bacon i 1 cm tjocka skivor och grilla det över träkol.
  2. Pensla baconskivorna med honungsglaseringen före, under och efter grillningen. Var försiktig, det bränner när smöret smälter över det glödande kolet. Det kan också göras på en grillpanna, men det bör helst vara på träkol.
  3. Baconet är klart när det är väl karamelliserat på ytan.

Sesamdressing:

  1. Skala och grilla (eller stek på pannan) vitlöksklyftorna så att de blir mjuka och utsidan blir fint rostad.
  2. Rosta sesamfrön på en torr panna tills de är gyllenbruna.
  3. Mosa vitlöksklyftorna med en gaffel och rör ner dem i majonnäsen tillsammans med miso, sesamolja och sesamfrön.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Toastbröd:

Rosta dem spröda på en torr panna, men bara på ena sidan.

Servering: 
Fördela dressingen på brödets mjuka sida och lägg en ordentlig portion kimchi på varje. Lägg ett par skivor bacon och avsluta med en skiva bröd. Pressa ihop bröden och ät med händerna.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Energi (kJ): 3 100
Energi (kcal): 740
Protein (E%): 9
Fett (E%): 67
Kolhydrater (E%): 23
Share