

Ingredienser
Fänkålssallad
1 stor fänkål, 350 g
1 citron
4 tsk socker
Potatismos
800 g små potatisar
200 g spenat
100 g getost
100 g smör
Salt och nymald peppar
Kotlett
4 fläskkotletter, 500 g
smör
Marinad
100 g honung
50 ml äppelcidervinäger
50 ml jungfruolivolja
50 ml tryffelolja
salt och nymald peppar
Recept
- Potatisen tillagas i lättsaltat vatten tills de är mjuka och sedan stompas de grovt.
- Tillsätt den hackade spenaten, 50 g smör, getost, salt och peppar till den varma potatisen och låt smälta ihop.
- Värm en panna med 50 g smör tills smöret är brynt. Bryn sedan kotletterna på hög värme i 1 min på varje sida. Stek sedan på medelvärme i ytterligare 2 minuter på varje sida.
- Rör ihop honung, äppelcidervinäger, olivolja och tryffelolja och häll över kotletterna. Låt dra i den varma pannan i 2 minuter.
- Strö hackad spenat på toppen.
Fänkålsallad:
- Skär fänkålen i tunna skivor, gärna med hjälp av en mandolin, och lägg i iskallt vatten i 5 minuter för att ta bort skarpheten i smaken.
- Häll av i ett durkslag och lägg över i en serveringsskål.
- Pressa saften från citronen och blanda med sockret tills dess att sockret lösts upp i saften. Häll citronblandningen över fänkålen och rör runt.
Näringsinnehåll
Energifördelning och innehåll per person.
Energi (kJ):
3755
Energi (kcal):
898
Protein (E%):
18
Fett (E%):
56
Kolhydrater (E%):
26