marinerad kotlett marinerad kotlett

Potatismos med spenat och getost, marinerad kotlett och fänkålssallad

En god måltid full av smaker, potatismoset med getost är fantastiskt till det marinerade köttet och en härlig fänkålssallad till. En rätt som känns lyxig och passar året runt!

Tid
30 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

Fänkålssallad
1 stor fänkål, 350 g
1 citron
4 tsk socker

Potatismos
800 g små potatisar
200 g spenat
100 g getost
100 g smör
Salt och nymald peppar

Kotlett
4 fläskkotletter, 500 g
smör

Marinad
100 g honung
50 ml äppelcidervinäger
50 ml jungfruolivolja
50 ml tryffelolja
salt och nymald peppar

Recept

  1. Potatisen tillagas i lättsaltat vatten tills de är mjuka och sedan stompas de grovt.
  2. Tillsätt den hackade spenaten, 50 g smör, getost, salt och peppar till den varma potatisen och låt smälta ihop.
  3. Värm en panna med 50 g smör tills smöret är brynt. Bryn sedan kotletterna på hög värme i 1 min på varje sida. Stek sedan på medelvärme i ytterligare 2 minuter på varje sida.
  4. Rör ihop honung, äppelcidervinäger, olivolja och tryffelolja och häll över kotletterna. Låt dra i den varma pannan i 2 minuter.
  5. Strö hackad spenat på toppen.

Fänkålsallad:

  1. Skär fänkålen i tunna skivor, gärna med hjälp av en mandolin, och lägg i iskallt vatten i 5 minuter för att ta bort skarpheten i smaken.
  2. Häll av i ett durkslag och lägg över i en serveringsskål.
  3. Pressa saften från citronen och blanda med sockret tills dess att sockret lösts upp i saften. Häll citronblandningen över fänkålen och rör runt.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Energi (kJ): 3755
Energi (kcal): 898
Protein (E%): 18
Fett (E%): 56
Kolhydrater (E%): 26
Share