Pork miso ramen med vitlöksstekta räkor och sojamarinerade äggulor Pork miso ramen med vitlöksstekta räkor och sojamarinerade äggulor
Daniel Crespi

Pork miso ramen med vitlöksstekta räkor och sojamarinerade äggulor

Den mest umamirika och misopackade buljong med små, små droppar av fett spänstiga nudlar, krämiga äggulor och söta räkor. Helt enkelt en tröstande snabbresa till nattamaten i Tokyo.

Fördela buljongen i 4 stycken stora skålar. Lägg ner de kokta nudlarna och toppa med marinerade äggulor, vitlöksstekta räkor, strimlad salladslök, malda sesamfrön och chiliolja.

Tid
12 timmar
Personer
4

Ingredienser

Fläskbuljong:
5 grisfötter (Grisfötter är ett bra sätt att ta tillvara på hela grisen)
2 gula lökar
4 champinjoner
4 vitlöksklyftor
50 gram ingefära
4 msk vit misopasta
4 msk röd misopasta
Salt

Sojamarinerade äggulor:
8 st ägg
½ dl japansk soja
½ dl mirin

Vitlöksstekta räkor:
20 st stora räkor utan skal
10 st vitlöksklyftor
1 st spansk peppar
Matolja

Ramennudlar:
250 gram ramennudlar
Salt

Till servering:
4 st salladslök
4 msk chiliolja
4 msk rostade sesamfrön

Recept

Fläskbuljong

  1. Dela grisfötterna på längden, lägg dem i en kastrull och täck dem med vatten.
  2. Koka upp vattnet och precis när det börjat koka så häll av vattnet och skölj av grisfötterna under rinnande kallt vatten.
  3. Lägg grisfötterna på en plåt och rosta dem i ugnen på 250 grader tillsammans med delade lökar, champinjoner, vitlöksklyftor och ingefära i 35 minuter.
  4. Lägg åter grisfötter och grönsaker i en kastrull. Och fyll upp med vatten.
  5. Koka försiktigt i ca 10 timmar.
  6. Fyll på med mer vatten om så behövs under tiden. När buljongen har kokat klart ska det vara 2 liter buljong kvar.
  7. Sila buljongen genom en finmaskig sil och vispa ner misopastan. Krydda med salt.

Sojamarinerade ägg:

  1. Blanda soja och mirin i en skål.
  2. Separera äggen och lägg ner äggulorna i marinaden. De är krämiga och färdigmarinerade efter ca 10 timmar.

Vitlöksstekta räkor:

  1. Krossa vitlöksklyftorna, strimla pepparfrukten fint och hetta upp en stekpanna med matolja.
  2. Stek vitlöksklyftorna och chilin i ca två minuter och häll därefter ner räkorna och stek dem klara.

Ramennudlar:

  1. Koka nudlarna i saltat vatten.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Energi (kJ): 2995
Energi (kcal): 713
Protein (E%): 19
Fett (E%): 43
Kolhydrater (E%): 38
Share