Pasta bambini med spenat och knaprigt bacon Pasta bambini med spenat och knaprigt bacon
Mette Dahlgaard

Pasta bambini med spenat och knaprigt bacon

Snabb pasta med spenat, broccoli och bacon. Pasta = räddaren i nöden! Det blir oftast inte godare och enklare än en pastarätt. Här har vi fått ta del av Mette Dahlgaards recept på pasta bambini med spenat och knaprig bacon. 👌 Ett perfekt recept för lata dagar!

Tid
45
Personer
4

Ingredienser

300 g vanlig eller torrsaltad bacon
600 g färsk spenat
4 tsk salt
3 dl liten pasta, t.ex. sorten Puntalette eller 300 g av sorten Trufie
1 broccoli
1 msk smör
3 msk naturell färskost
1 lime
1 knapp tsk jalapeno- eller chilipulver
2 msk olivolja

Recept

  1. Tärna baconet.
  2. Spenaten sköljs och blancheras i vatten med 2 tsk salt, tills den precis börjar mjukna.
  3. Pastan kokas i vatten med 2 tsk salt tills den är al dente (se anvisningarna på förpackningen)
  4. Skölj broccolin och skär av de yttersta topparna.
  5. Stek topparna i en torr panna tills de får färg, lägg upp i en serveringsskål.
  6. Sätt tillbaka pannan på värmen och stek bacontärningarna gyllene och knapriga.
  7. Kyl ner pastan under rinnande, kallt vatten när den har kokat färdigt.
  8. Sätt tillbaka grytan på värmen och smält smöret i den.
  9. Tillsätt pastan och när den är varm tillsätts färskosten som blandas väl med pastan.
  10. Ta av grytan från värmen och tillsätt blancherad spenat och broccoli.
  11. Smaka av med salt, limecest och jalapenopulver.

 

Servering:
Lägg pastarätten i fyra djupa tallrikar och strössla med bacon.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Energi (kJ): 2329
Energi (kcal): 555
Protein (E%): 22
Fett (E%): 31
Kolhydrater (E%): 47
Share