Nattbakad kryddig fläskkarré serverad med vinägerpotatis och rostade grönsaker

En kryddstark och härlig rätt till söndagsmiddagen. Kryddblandningen togarashi (sju japanska kryddor) ger fläskkarrén den där extra ”edgen”, helst när den även nattbakas som i det här receptet. Karrén serveras sedan med ugnsrostad potatis, zucchini, aubergine och paprika.

Tid: 1 timme (+ nattbakning 6 – 18 timmar)

Tid
60 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

Nattbakad fläskkarré
600 g fläskkarré
6 msk togarashi (sju japanska kryddor)
1 msk salt

Vinägerpotatis
500 g potatis
4 msk sherryvinäger
1 msk salt
1/2 dl rapsolja
2 kvistar rosmarin

Rostade grönsaker
150 g zucchini
150 g aubergine
1 st paprika
1/2 dl rapsolja
1 msk salt
1/2 dl olivolja
1/2 citron
4 kvistar timjan

Recept

Sätt ugnen på 240 grader.

Nattbakad fläskkarré
1. Dela köttet på hälften och krydda det med togarashin och salt. Rosta köttet i ugnen
tills köttet är gyllenbrunt.
2. Sänk värmen till 65 grader och baka köttet över natten.
3. Tag ut köttet från ugnen och höj temperaturen till 200 grader.

Vinägerpotatis
1. Skiva potatisen och blanda med rapsolja, rosmarin och salt.
2. Skär zucchini, aubergine och paprika i bitar. Blanda grönsakerna med rapsolja, timjan
och salt.
3. Rosta potatis och grönsaker i ugnen tills att de fått en gyllenbrun färg.
4. Smaka av potatisen med sherryvinäger och grönsakerna med citron samt olivolja.

Servering
Skär fläsket i portionsbitar. Lägg potatisen vid sidan av köttet och toppa med de rostade grönsakerna samt en sked av olivoljan från plåten.

Tips
Kryddan togarashi finns på asiatiska hyllan i välsorterade livsmedelsbutiker.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Energi (kJ): 2670
Energi (kcal): 640
Protein (E%): 16
Fett (E%): 67
Kolhydrater (E%): 17
Share