Mexikansk chorizogryta Mexikansk chorizogryta

Mexikansk chorizogryta

I den här mexikansk Chorizogryta varvas malet fläskkött med kryddig chorizo. Dessutom innehåller grytan zucchin och en rad goda kryddor. En rätt som passar perfekt i matlådan en regnig novemberdag.

I stället för zucchini kan ½ aubergine användas och rätten är även god med pasta. Om grytan serveras i tortilla- eller pitabröd så görs det med fördel tillsammans med en sallad av exempelvis tomat, majs, gurka och grönsallad.

Tid
25 min
Personer
2

Ingredienser

200 g malet fläskkött, ca. 10% fetthalt
1 gul lök
1 zucchini, ca. 250 g
25 g chorizokorv
½ msk olja
ca. 2 dl stark eller mild tacosås
1 dl buljong
1 tsk oregano
Salt och peppar
ev. färsk persilja

Tillbehör
2 dl ris

Recept

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök. Skölj och hacka zucchini i tärningar.
  3. Skär korven i små bitar.
  4. Värm olja i en kastrull och tillsätt lök, zucchini, korv och fläskkött. Rör om regelbundet tills allt kött har en jämn färg.
  5. Tillsätt tacosåsen, buljong och oregano. Låt det koka utan lock på låg värme i ca 5 minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Strö eventuellt lite färsk hackad persilja över innan servering.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Energi (kJ): 2600
Energi (kcal): 620
Protein (E%): 21
Fett (E%): 30
Kolhydrater (E%): 49
Share