Landleys tacos med flintastek, picklad pumpa och mynta

I den här rätten är köttet mer som en del av rätten snarare än huvudingrediensen. Innan steken grillas så skölj av marinaden som köttet ligger i – den har redan gjort sitt. Gör sedan en egen kryddblandning, grilla flintan på en kol- eller gasolgrill till en innertemperatur på cirka 65 grader. Wrappa köttet i folie och låt det ligga en kvart. Skiva det sedan och servera till goda tillbehör. Så ska en flintastek serveras!

Här hittar du receptet på Madeleine Landleys blogg, där du även kan lära dig mer om råvarorna som används!

Ingredienser

För: 4 personer

Picklad pumpa och rödlök:
3 dl vatten
0,5 dl strösocker
1 tsk salt
2 msk ättika (12%)
250g skalad och urkärnad pumpa
1 röd lök

Myntasås:
15 stora blad färsk mynta
0,5 dl hackad färsk persilja
1,5 dl creme fraiche
salt

Majssallad:
0,5-1 dl hackade, inlagda japaneños
1 liten burk majs

Tillbehör:

800 g – 1 kg flintastek
1 tetra/burk kokta svarta bönor (gärna svenska)
8 små tortillabröd
65 g machésallad

Recept

  1. Koka upp vatten i en kastrull och rör i socker, salt och ättika. Skala och kärna ur pumpan. Tärna pumpan och ha ner i det sjudande vattnet. Låt sjuda i två minuter. Låt sedan vattnet svalna. Skiva rödlöken tunt och ha ner i vattnet. Låt stå svalt under dagen.

  2. Strimla myntabladen och hacka persiljan. Blanda med creme fraiche och smaka av med en nypa salt. Ställ svalt.

  3. Hacka japaneños och blanda med avrunnen majs.

  4. Skölj av flintasteken och torka av den. Grilla flintasteken eller stek den i smör till den nått en innertemperatur på cirka 65-70°C. Skölj bönorna och servera till det hela tillsammans med tortillabröd och machésallad.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Share