Landleys panngrillade fläskkotletter med nudlar, grönsaker och jordnötter

När jag lagar middag är det viktigt att maten är färgglad och ser aptitlig ut. En hög med slafs blir ju ingen glad av. Till helgen får maten gärna ta lite mer tid att laga, men till veckorna får det snarare vara enkelt och gott. Att det ska vara enkelt och gott hör till vanligheterna när de flesta lagar middag. Man har trots allt inte så mycket tid över eftersom mycket annat ska göras. Vad är då inte bättre än ett enkelt och gott recept?

Dessa panngrillade fläskkotletter med nudlar, grönsaker och jordnötter är lite av ett vardagsrecept hemma hos oss. Gör man en festlig uppläggnings av det hela som på bilden, då blir det genast en festligare middag som passar fint att servera till helgen. Kanske till och med när man har gäster?

Här hittar du receptet på Madeleine Landleys blogg, där du även kan lära dig mer om råvarorna som används!

Ingredienser

För: 4 personer

1 broccolihuvud (250g)
2 morötter
300g glasnudlar
1 röd paprika
65g sockerärtor
4 skivor fläskkotlett med ben
1 msk sesamolja
1 msk citronsaft
1 msk riven ingefära
salt, peppar

Tillbehör:
1/2 kruka färsk koriander
1 dl salta jordnötter
1 röd chilifrukt
sweet chilisås

Recept

  1. Skär broccolin till mindre träd. Skala broccoli-stammen och skär bort den träiga delen längst ner. Skär stammen till stavar. Koka upp saltat och pepprat vatten och ha ner broccolin. Låt den sjuda i 5 minuter och slå sedan av vattnet.

  2. Gnugga morötterna rena och skär dem till remsor med hjälp av en osthyvel eller potatisskalare. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg i glasnudlarna och morotsremsorna och låt dem ligga i det varma vattnet i 5 minuter. Slå av vattnet och skölj sedan morötter och nudlar i kallt vatten.

  3. Kärna ut och strimla paprikan. Snoppa och strimla sockerärtorna på längden.

  4. Skär några snitt i fettkappan på fläskkotletterna. Blanda sesamolja, citron och ingefära. Tänd grillen eller hetta upp en stekpanna – gärna en grillpanna. Lägg på köttet och pensla på båda sidor med sesamolje-blandningen. Salta och peppra. Tillaga köttet hastigt och varmt till 61°C i innertemperatur. Stapla köttet och svep in det i aluminiumfolie. Låt det vila i 10 minuter. Skär bort benet på ena sidan av kotletten – och fettet, om du inte vill äta det, och skär köttet till remsor på cirka 5-7 mm över fiberriktningen.

  5. Servera med blad av färsk koriander, hackade jordnötter, skivad röd chili och sweet chilisås.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Share