

Ingredienser
Mangosallad
3 vårlökar
1 röd lök
2 mango (de måste vara söta, så hitta några som är mogna)
1 knippe koriander
1 chili
1 lime
½ dl sesamolja
Ris
300 g ris
6 dl vatten
1 matsked salt
Pad Krapow
400 g fläskfärs
½ dl olivolja
4 vitlöksklyftor
2 röda thaichilis
1 citrongräs
4 blad kefirlimeblad
1 knippe (thai)basilika
200 g spenat
2 msk soja
1 msk ostronsås
1 msk fisksås
1 msk socker
Recept
- Vårlök, rödlök, koriander och chili finhackas och mango skärs i stora bitar. Det blandas samman med saften från 1 lime och sesamoljan.
- Mät upp ris i en kastrull med vatten och tillsätt salt. När vattnet kokar, skruva ner värmen och koka riset på låg värme med lock i 12 minuter. Låt sedan riset dra i ca. 10 minuter under lock.
- Bryn färsen i olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt finhackad vitlök, hackad chili, delat citrongräs och limeblad i pannan och låt steka i 10 minuter.
- Tillsätt grovt hackad spenat och basilika och låt sjuda i 5 minuter. Ge köttet smak med soja, fisksås, ostronsås och socker.
- Njut av Pad Krapow tillsammans med riset och mangosalladen.
Näringsinnehåll
Energifördelning och innehåll per person.
Energi (kJ):
2914
Energi (kcal):
697
Protein (E%):
16
Fett (E%):
45
Kolhydrater (E%):
39