Krispigt fläsk med örtmajonnäs, kålrabbi, äpple och sojadressing

Här är en krispig och fräsch rätt som passar till såväl till vardags som till fest! Det krispiga fläsket får här sällskap av en frisk örtmajonäs och en syrlig grönsallad på äpple, kålrabbi, grönkål och vattenkrasse. Toppas med en sojadressing. Enjoy!

Tid
60 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

Krispigt fläsk
500 g fläskkarré, benfri
1/2 dl vetemjöl
2 st ägg
3 dl panko
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
olja att steka i

Sojadressing
1 dl risvinäger
0,2 dl soja
0,6 dl mirin
1 msk citronjuice
1 cm riven ingefära
1/2 riven vitlök

Örtmajonnäs
1 äggula
1 1/2 dl rapsolja
20 g blandade örter (ex gräslök, körvel)
2 msk citronjuice
2 nypor salt

Sallad
1 st äpple
1 st kålrabbi
200 g grönkål
8 kvistar vattenkrasse

Recept

Värm ugnen till 80 grader.

Fläskkarrén
1. Dela fläskköttet i fyra skivor och krydda med salt och peppar. Därefter dubbelpanera först i mjöl sedan i lätt uppvispat ägg och till sist panko.
2. Stek fläskköttet på medelhög temperatur i en stekpanna tills att den blir gyllenbrun på alla sidor.
Baka därefter i ugnen tills fläskköttet har en innertemperatur på 63 grader.

Sojadressing
Blanda alla ingredienser till sojadressingen.

Örtmajonnäs
Hacka örterna, lägg dem i en mixer tillsammans med ägg, citronjuice och salt. Mixa
alltsammans samtidigt som du häller i rapsoljan lite i taget tills en krämig konsistens uppstår.

Sallad
Skala kålrabbi och skiva den samt äpplet tunt.
Sjud grönkålen i lättsaltat vatten i ca 1 minut.

Servering
Vid servering skärs fläsket i tunna skivor och läggs på tallriken. Toppa med örtmajonnäsen samt äpple, kålrabbi, grönkål och vattenkrasse och sist sojadressingen.

Tips
Panko är asiatiskt ströbröd. Kan ersättas med ”vanligt ” ströbröd, som är mer finfördelat. Det går även att använda färdig majonnäs och smaksätta med örter, citronjuice och salt.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Energi (kJ): 4150
Energi (kcal): 995
Protein (E%): 13
Fett (E%): 69
Kolhydrater (E%): 18
Share