Krebinetter med stekt spenat och potatismos Krebinetter med stekt spenat och potatismos
William Milsted

Krebinetter med stekt spenat och potatismos

Krebinetter med spenat och potatismos. Testa att laga något danskt ikväll! Krebinetter är en typ av biff gjord på gris, som har fått sin namn från franskans crépine. Krebinetterna serveras här med spenat och potatismos.

Tid
45
Personer
4

Ingredienser

Potatismos
800 g potatis
1 liten bunt persilja
2 dl vispgrädde
25 g smör
2 msk grov senap
2 msk ost, gärna vällagrad

Krebinetter
500 g fläskfärs, 8-12 % fett
1 ägg
1 tsk salt
Peppar
1 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
½ dl olivolja
25 g smör

Spenat
200 g bladspenat
25 g smör
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
½ citron

Recept

Potatismos:
1. Koka potatisen i en gryta med rikligt med vatten tills potatisen är helt mjuka.
2. Skölj och hacka persilja.
3. Mosa den kokta potatisen med grädde, smör, senap, ost och persilja. Smaka av med salt och peppar.

Krebinetter:
1. Blanda köttet med salt och peppar. Forma fyra krebinetter som är 2 cm tjocka.
2. Vänd dem först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och sist i ströbröd.
3. Värm smör och olja i en panna på hög värme.
4. Stek biffarna i ca 6 minuter på varje sida. De ska vara gyllenbruna och genomstekta.

Spenat:
1. Tvätta spenaten noga och torka den.
2. Skala schalottenlök och vitlök och hacka dem fint.
3. Värm smör i en panna på hög värme.
4. Stek spenat, charlottenlök och vitlök i ett par minuter. Tillsätt lite citronsaft och smaka av med salt och peppar.

Servering:
Lägg upp krebinetter, potatismost och spenat på tallrikar.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Energi (kJ): 3935
Energi (kcal): 940
Protein (E%): 15
Fett (E%): 59
Kolhydrater (E%): 26
Share