Krämig pasta med rostad broccoli, citron, spenat och pinjenötter

En snabb pastarätt som passar alla årstider. Med grädde, soja, fläsk och chili blir den både smakrik och krämig medan broccolin, citronen och pinjenötterna ger både fräschör och nötighet. Spara denna i din receptbank och plocka fram när du behöver något enkelt som alla kommer att gilla.

Tid
45 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

Pastasås
500 g benfri fläskkotlett
rapsolja till stekning
1/2 chili
2 msk soja
5 dl vispgrädde

Rostad broccoli
500 g broccoli
3 msk rapsolja
1/2 citron
1 tsk salt

Pasta
350 g valfri pasta

Garnering
50 g babyspenat
1 citron, skal från citronzest
4 msk rostade pinjenötter

Recept

Sätt ugnen på 180 grader.

Pastasås
1. Skär köttet i mindre bitar och stek gyllenbrunt i rapsolja på medelhög temperatur.
2. Skiva chilifrukten tunt och låt hälften av den stekas med i ca 2 minuter.
3. Tillsätt grädde samt soja och låt sjuda i ca 10 minuter.

Broccoli
1. Skala den nedersta delen av broccolin och dela sedan hela broccolin i mindre bitar.
2. Rosta i ugnen ca 10 minuter tillsammans med rapsolja och salt. Pressa sedan på
citron.

Pasta
Koka upp saltat vatten och koka pastan enligt anvisning på paketet.

Servering
Blanda pasta med den krämiga pastasåsen och lägg upp på varma tallrikar. Toppa med babyspenat, rostad broccoli, rivet citronskal samt de rostade pinjenötterna.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Energi (kJ): 5150
Energi (kcal): 1230
Protein (E%): 16
Fett (E%): 59
Kolhydrater (E%): 25
Share