


Ingredienser
Potatis
400 g små fasta potatisar
500 g ister
100 g smör, skirat
2 rosmarin stjälkar
1/2 kruka timjan
1 vitlöksklyfta
Salt
Gruyerostkräm
60 g gGruyerost
1 dl grädde
1 ägg
1/2 dl rapsolja
Champagnevinäger
Salt och peppar
Krispigt innanlår
200 g strimlad innanlår, stora strimlor
Salt och peppar¨
Panering
1 dl vetemjöl
3 dl ströbröd
2 ägg
Garnering
10 gröna sparris
100 g ramslök
1 msk hackad gräslök
1/2 citron
Salt och peppar
Recept
Potatis
- Värm ugnen till 150 grader.
- Tvätta potatisen ordentligt.
- Smält ister tillsammans med smör, salta.
- Lägg potatisen i en ugnsfast form och häll på fettet, tillsätt örterna och en krossad vitlöksklyfta.
- Baka i ugn 30-40 min beroende på storleken, potatisen ska bli mjuk.
Ostkräm
- Koka upp grädden till krämen i en kastrull. Dra åt sidan och riv ner osten.
- Knäck ägget i en separat skål och häll försiktigt över ostgrädden lite åt gången. Mixa väl.
- Avsluta med att försiktigt med lite åt gången blanda ner oljan i krämen.
- Smaka av med salt, peppar och vinäger.
- Håll krämen ljummen i en kastrull.
Krispigt innanlår
- Lyft upp potatisen från fettet, sila fettet i en rymlig kastrull och värm upp till 170 grader.
- Torka av strimlorna av innanlåret på papper, salta och peppra.
- Vispa äggen luftigt i en behållare. Panera sedan innanlåret i mjöl sedan ägg och avsluta med ströbröd.
- Fritera i oljan i omgångar, inte för mycket åt gången. Fritera ca 3-5 min, vänd efter halva tiden om köttet inte täcks av fettet, stek tills köttet är gyllene.
- Lyft ut på papper för att få bort överflödigt fett.
Garnering
- Dela sparrisen i mindre bitar.
- Värm upp en stekpanna, använd fettet från potatisen till stekning.
- Stek sparrisen i ca 2 min, salta.
- Ta av stekpannan från spisen och tillsätt ramslök och en skvätt citron.
Näringsinnehåll
Energifördelning och innehåll per person.
Energi (kJ):
3031
Energi (kcal):
726
Protein (E%):
18
Fett (E%):
49
Kolhydrater (E%):
33
Relaterade recept



Schnitzel på innanlår med sticky rice, syrad gurka, mynta, kimchi och sojamajonnäs



Rimmat och rostat fläsk med sotad isbergssallad, friterad grönkål och sesamglaze



Slarvsylta på fläsklägg



Langos (friterat potatisbröd) med bacon



Kopytka (potatisdumplings) med fläskkotlett och bränd grädde


