Kolgrillat bogblad Kolgrillat bogblad
David Lundqvist

Kolgrillat bogblad med ingfärsglaserad morötter, kinakål och vanilj- & misosky

Bogblad finns i välsorterade livsmedelsbutiker eller går att förbeställa. Detaljen sitter på djurets bröstkorg och är en del av bröstkorgen och skuldran. I detta recept blir de marinerade och grillade med härliga tillbehör.

Tid
80 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

Bogblad
600 g bogblad
1 vitlöksklyfta – skalad och krossad
2 dl japansk soja
4 kvistar timjan
50 g Ingefära – skuren i bitar
2 msk olivolja
1 citron – delad

Morötter
12 medelstora morötter med blast (spar till garnering) – snoppade och skalade
100 g ingefära – skalad och skuren i skivor
2 dl citronjuice
2 dl strösocker
3 dl vatten
5 lagerblad
10 gula senapsfrön
1 msk salt
1 vitlöksklyfta – skalad och krossad

Kinakål
½ huvud kinakål – strimlat och sköljt
1 citron – zest och juice
½ dl olivolja
1 tsk sriracha
1 msk japansk soja
Salt

Misosky
5 dl kalvbuljong (om du använder koncentrat, följ anvisningen på flaskan och sänk mängden misopasta)
4 msk misopasta
1 vaniljstång
1 tsk kinesisk soja
2 msk brun farin
2 msk risvinäger
1 msk maizena – löst i 2 msk kallt vatten

Garnering
8 kvistar morotsblast – plockad, sköljd och lagd i kallt vatten
4 msk rostad lök

Recept

Bogblad
1. Låt bogbladen marinera i soja och resten av ingredienserna i 20-40 min.
2. Lyft och låt rinna av.
3. Grilla på hög värme tills köttet får en mörk yta.
4. Låt vila på indirekt värme tills 65 i innertemperatur.
5. Grilla citronen på snittytan.
6. Tranchera köttet, ringla olivolja och pressa citronen över köttet.

Morötter
1. Koka upp alla ingredienser utom morötterna.
2. Lägg i morötter och sjud tills mjuknat (lite kärna kvar.).
3. Lyft morötterna och reducera vätskan till hälften.
4. Lägg i morötterna och värm innan servering.

Kinakål
1. Blanda alla ingredienser. Smaka av med ev salt.

Sky
1. Koka upp buljong, miso, soja, vaniljstång, farin och vinäger.
2. Red av med maizena.
3. Smaka av med ev salt alt vinäger.

Servering
Servera ingredienserna direkt ut kastrullen och skålar eller arrangera portionsvis direkt på tallriken. Garnera rätten med blasten från morötterna och strö över rostad lök.

TIPS: Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljen. Låt dock hela stången koka med i skyn.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Energi (kJ): 3325
Energi (kcal): 794
Protein (E%): 17
Fett (E%): 35
Kolhydrater (E%): 48
Share