Julpizza med grönkål

Många får rester över från julbordet så varför inte göra något kreativt med resterna? I detta recept gör vi en pizza med bland annat skinka och grönkål – ett utmärkt alternativ i mellandagarna för den som behöver rensa ur kylskåpet!

Tid
25 min
Personer
6 pers.

Ingredienser

  • färdig pizzadeg (ca 500 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 5 dl färsk grönkål
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • färskt fikon, i klyftor
  • 1 dl valnötter
  • 0.5 liten rödlök, strimlad
  • 150 g tunt skivad julskinka
  • svartpeppar

Recept

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred crème fraiche på degen.
  3. Krama grönkålen tillsammans olja och salt tills den mjuknat till.
  4. Toppa pizzan med grönkål, fikon, nötter samt lök.
  5. Grädda pizzan mitt i ugnen i ca 20 min. Toppa sedan med skinkskivor och tillsätt peppar efter smak.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Share