Indisk gryta med fläskkött och grönsaker Indisk gryta med fläskkött och grönsaker

Indisk gryta med fläskkött och grönsaker

I Indien äter man mycket grytor. Här har vi tagit fram ett recept på en indisk gryta med linser, kokosmjölk och squash. Servera grytan med ris och naanbröd.

Tid
30
Personer
4

Ingredienser

600 g innanlår som är strimlat i ca, 2x2x2 cm stora bitar
1 msk olja
2 msk curry, ev. madrascurry
1 burk kokosmjölk 6-8%, 400 ml
1 burk krossade tomater, 400 g
1 dl vatten
1 dl röda linser
2 vitlöksklyftor
½ knippe vårlök
1 röd chili
1 squash, ca 300 g
1 burk kikärtor, 400 g
Salt och peppar

Tillbehör
2 dl ris, gärna fullkorn
Ev. naturell yoghurt

Recept

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Torka av köttet med hushållspapper.
  3. Värm hälften av oljan i en stor gryta på hög värme – oljan ska vara så varm att det “låter” när köttet läggs i. Bryn först hälften av strimlorna på alla sidor, det tar ca. 2 minuter totalt.
  4. Ta upp köttet. Värm den andra hälften av oljan och bryn resten av köttet.
  5. Lägg tillbaka allt köttet i grytan och tillsätt curry, rör ½ minut.
  6. Tillsätt kokosmjölk, hackade tomater och vatten.
  7. Tillsätt linser och låt grytan sjuda under lock i 5-10 minuter.
  8. Skala och hacka vitlöken. Skölj salladslöken och skär i skivor.
  9. Skölj och hacka chilin. Skölj squashen och skär i tärningar om 2×2 cm.
  10. Häll av vattnet från kikärtorna.
  11. Tillsätt vitlök, vårlök, chili, squash och kikärtor i grytan och koka i 2 minuter.
  12. Smaka av med salt och peppar.

Tips:
– Du kan även servera rätten med naanbröd.
– Är rätten för stark, kan du tillsätta en stor msk naturell yoghurt.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Energi (kJ): 2450
Energi (kcal): 586
Protein (E%): 31
Fett (E%): 28
Kolhydrater (E%): 41
Share