Fläskkotletter med bakad selleri och päronsallad Fläskkotletter med bakad selleri och päronsallad
William Milsted

Fläskkotletter med bakad selleri och päronsallad

Päron är fantastiskt gott i mat! Den bidrar med en härlig sötma som passar perfekt till rotselleri och kotletter. Köttet får ta smak av vitlök, smör och lite timjan. Dessutom en god dressing med honung!

Tid
3 timmar
Personer
4

Ingredienser

50 g blåmögelost, t.ex. blå kornblomst

Selleri
1 rotselleri

Kotletter
4 fläskkotletter med ben
Salt och peppar
2 tsk smör
1 bunt timjan
4 vitlöksklyftor

Päronsallad
2 hjärtsallad
2 cikoriasallad, alternativt endivsallad
2 päron
50 g valnötter

Dressing
2 msk honung
2 msk grov senap
3 msk äppelcidervinäger
3 msk olivolja

Recept

1. Lägg blåmögelosten i frysen
2. Sätt ugnen på 220 grader

Selleri:
Lägg selleri med skal i en ugnsfast form och baka den i 2½ timme.

Kotletter:
1. Torka köttet med hushållspapper och krydda med salt och peppar.
2. Värm smör i en panna på hög värme. Det ska spraka och bli gyllene.
3. Bryn kotletterna ett par minuter på båda sidorna tillsammans med timjankvistar och skalad och hackad vitlök.
4. Stek dem färdiga i 10 minuter i ugnen strax innan sellerin är färdig.

Päronsallad:
1. Skölj salladen och riv i bitar med händerna.
2. Skölj päronen och skär i tunna klyftor.

Dressing:
1. Rör ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar.
2. Blanda dressingen med sallad och päron.
3. Riv den frusna osten över salladen och dekorera med rostade valnötter.

Servering:
Skär skalet av sellerin och skär den i tjocka klyftor. Lägg upp kotlett, selleri och sallad på tallrikar.

TIPS:
Kotletterna kan också stekas färdiga på en panna. De ska stekas 5-6 minuter på varje sida.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Energi (kJ): 2590
Energi (kcal): 620
Protein (E%): 22
Fett (E%): 58
Kolhydrater (E%): 20
Share