

Ingredienser
Gnocchi
1 kg bakpotatis
250 g mjöl
2 tsk salt
4 ägg
1 msk olivolja
2 msk smör eller olja
Grönkål och salvia
1 paket grönkål, ca 500 gram
En handfull brysselkål, ca 150 gram
1 vitlöksklyftor
2 bananschalottenlökar, 70 g
1 bunt salvia, 30 g (kan utelämnas)
1 citron
Lite olja till stekning
Salt och peppar
Fläsk
1 fläskfilé, ca 500 g
Salt och peppar
1 msk olja
Recept
- Skala potatisen och koka dem mjuka.
- Häll av vattnet och mosa potatisen tills det inte finns några klumpar.
- Låt moset svalna.
- Knåda in mjöl och salt i potatisen.
- Tillsätt ägg och knåda massan försiktigt, degen får inte klibba fast.
- Rulla massan i fingertjocka stänger och skär gnocchi i ca 2 cm långa bitar.
- Tryck försiktigt med en gaffel på varje gnocchi.
- Låt dem vila i 20 minuter.
- Koka gnocchin i vatten med lite salt och olivolja.
- Koka lite åt gången – när de flyter upp till ytan tas de upp med en hålslev. Se tips
- Värm fettet i en panna på hög värme.
- Stek tills de är gyllenbruna och spröda.
- Skölj och torka grönkål.
- Plocka den ev. i mindre bitar.
- Skölj brysselkål och plocka av bladen.
- Pressa vitlök och finhacka schalottenlöken.
- Skölj salvia och hacka den fint.
- Skölj citronen och riv skalet fint.
- Värm olja i en gryta på hög värme.
- Stek grönkålen i några minuter och tillsätt vitlök, brysselkålsblad, schalottenlök, salvia och rivet citronskal.
- Rör om, stäng av värmen och smaka av med salt och peppar.
- Ta bort silversenan från filén.
- Skär den i 8 medaljonger och krydda med salt och peppar.
- Värm oljan i en varm panna.
- Bryn medaljongerna i 1 minut på varje sida.
- Sänk till medelvärme och stek ca 2-3 minuter på varje sida.
- Vänd gnocchi i grönkålen och servera med filémedaljongerna.
Näringsinnehåll
Energifördelning och innehåll per person.
Energi (kJ):
3010
Energi (kcal):
719
Protein (E%):
24
Fett (E%):
29
Kolhydrater (E%):
48
Relaterade recept


Syrlig kålsallad med fläskfilé och svamp


Sommargrönsaker med mynta- och gurkdressing, naanbröd och fläskkött


Spenatpannkakor med picklad rödlök, feta och kotlett


Jordärtskockor och fläskkött i curry, kokos och röda linser


Gratäng med fänkål, burrata och krispigt fläskkött

