

Ingredienser
Fläskkött
600 g fläskfilé
2 msk olivolja
3 kvistar timjan
Salt och peppar
Bönor med soja
600 g gröna bönor
½ dl soja
½ dl äppelcidervinäger
1 msk honung
½ dl extra jungfruolja
3 msk sesamfrön
25 g torkad tång
Dekorering
½ bunt färsk koriander, gärna med blommor
½ bunt färsk mynta
Recept
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Skär bort silversenan och stora hinnor från filén.
- Värm oljan i en varm panna.
- Bryn köttet i 1 minut på alla fyra sidor.
- Lägg filén på ett ugnsfast fat med timjan, krydda med salt och peppar och stek i 10 minuter.
- Skölj bönorna i kallt vatten och nyp av stjälkänden.
- Koka upp en gryta med vatten, tillsätt gröna bönor och koka i ca 1 minut tills de är mjuka men fortfarande ger tuggmotstånd.
- Ta upp bönorna och lägg dem direkt i kallt vatten så att kokningen avstannar. Häll av vattnet från bönorna och låt dem rinna av.
- Lägg soja, vinäger och honung i en liten kastrull och koka upp.
- Låt det koka i 4-5 minuter tills det börjar tjockna lite och ta sedan av det från värmen.
- Tillsätt olja medan du vispar med en visp tills dressingen får en fin konsistens. Tillsätt sesamfrön och låt dressingen svalna.
- Blötlägg tången i kallt vatten i 5-10 minuter tills den blir lite mjuk men ändå har tuggmotstånd. Dela tången i mindre bitar och blanda med bönorna.
- Ta filén ur ugnen.
- Lägg på dressing på bönorna, blanda väl, skär filén i skivor och servera med bönorna.
- Garnera med massor av nyplockad koriander och mynta på toppen.
Näringsinnehåll
Energifördelning och innehåll per person.
Energi (kJ):
1780
Energi (kcal):
425
Protein (E%):
28
Fett (E%):
53
Kolhydrater (E%):
19
Relaterade recept


Syrlig kålsallad med fläskfilé och svamp


Saftigt, kryddigt fläskkött i General TSO:s tappning med pak choy och broccoli


Jordärtskockor och tomatsalsa med kryddigt fläsk


Ärtor Française med knaperstekt fläsk och ugnsbakad potatis


Gnocchi med broccoli, mozzarella och bacon

