


Ingredienser
Grillspett med filé och lever
250 g fläskfilé
150 g grislever
5 vitlöksklyftor
1 tsk salt och ½ tsk peppar
2 tsk paprikapulver
1 msk olivolja
Sommargrönt
1 aubergine
1 squash
2 hjärtsallad
8 körsbärstomater
1 msk olivolja
1 tsk salt
12 grillspett
Recept
Grillspett med filé och lever:
1. Skär köttet i 3 x 3 cm stora tärningar
2. Skala och riv eller pressa vitlök
3. Marinera köttet i vitlök, salt, peppar, paprikapulver och olivolja i minst 1 timme.
4. Sätt filé och lever på spett och grilla på hög värme. Sätt ev. lite grönsaker mellan köttbitarna.
Sommargrönsaker:
1. Skölj grönsakerna och skär aubergine, squash och hjärtsallad i lagom munsbitar.
2. Vänd dem i olja och salt.
3. Sätt dem på spett och grilla dem på hög värme i 6-7 minuter.
TIPS:
Det går också bra att grilla spetten i ugnen.
Servera ev. med potatis, ris eller couscous, om rätten ska vara en huvudrätt.
Näringsinnehåll
Energifördelning och innehåll per person.
Relaterade recept



Kolgrillat bogblad med ingefärsglaserad morötter, kinakål och vanilj- & misosky



Bräserade fläsklägg i buljong med nudlar, plommon, cashew och shiitake



Nattbakad fläskkarré med stompad avokado, syrad lök och friterad kikärtor



Smörstekt grisrygg med cidersås, smörbakad spetskål, syrliga äpplen, hasselnötter och pepparrot



Lättgravad fläskfilé med chipotleglaze, apelsinbakad pumpa och kardemumma


