Grillspett med sommargrönt, filé och lever Grillspett med sommargrönt, filé och lever
William Milsted

Grillspett med sommargrönt, filé och lever

Testa något nytt men ändå bekant! Härliga somriga grillspett med lever och filé. Dessutom fräscha sommargrönsaker. Ett recept från danska kocken William Milsted.
Grislever har en mustig och distinkt smak som man kan mildra genom att låta den ligga i blöt i mjölk eller vatten i någon timme. Den kan även smaksättas med pikanta smaker som senap, kapris, pepparrot eller med hetta från chili, vitlök, ingefära och svartpeppar.

Tid
25
Personer
2

Ingredienser

Grillspett med filé och lever
250 g fläskfilé
150 g grislever
5 vitlöksklyftor
1 tsk salt och ½ tsk peppar
2 tsk paprikapulver
1 msk olivolja

Sommargrönt
1 aubergine
1 squash
2 hjärtsallad
8 körsbärstomater
1 msk olivolja
1 tsk salt

12 grillspett

Recept

Grillspett med filé och lever:
1. Skär köttet i 3 x 3 cm stora tärningar
2. Skala och riv eller pressa vitlök
3. Marinera köttet i vitlök, salt, peppar, paprikapulver och olivolja i minst 1 timme.
4. Sätt filé och lever på spett och grilla på hög värme. Sätt ev. lite grönsaker mellan köttbitarna.

Sommargrönsaker:
1. Skölj grönsakerna och skär aubergine, squash och hjärtsallad i lagom munsbitar.
2. Vänd dem i olja och salt.
3. Sätt dem på spett och grilla dem på hög värme i 6-7 minuter.

TIPS:
Det går också bra att grilla spetten i ugnen.
Servera ev. med potatis, ris eller couscous, om rätten ska vara en huvudrätt.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Energi (kJ): 800
Energi (kcal): 190
Protein (E%): 51
Fett (E%): 30
Kolhydrater (E%): 19
Share