Grillspett med sommargrönt, filé och lever Grillspett med sommargrönt, filé och lever
William Milsted

Grillspett med sommargrönt, filé och lever

Tid
25
Personer
2

Ingredienser

Grillspett med filé och lever
250 g fläskfilé
150 g grislever
5 vitlöksklyftor
1 tsk salt och ½ tsk peppar
2 tsk paprikapulver
1 msk olivolja

Sommargrönt
1 aubergine
1 squash
2 hjärtsallad
8 körsbärstomater
1 msk olivolja
1 tsk salt

12 grillspett

Recept

Grillspett med filé och lever:
1. Skär köttet i 3 x 3 cm stora tärningar
2. Skala och riv eller pressa vitlök
3. Marinera köttet i vitlök, salt, peppar, paprikapulver och olivolja i minst 1 timme.
4. Sätt filé och lever på spett och grilla på hög värme. Sätt ev. lite grönsaker mellan köttbitarna.

Sommargrönsaker:
1. Skölj grönsakerna och skär aubergine, squash och hjärtsallad i lagom munsbitar.
2. Vänd dem i olja och salt.
3. Sätt dem på spett och grilla dem på hög värme i 6-7 minuter.

TIPS:
Det går också bra att grilla spetten i ugnen.
Servera ev. med potatis, ris eller couscous, om rätten ska vara en huvudrätt.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Energi (kJ): 800
Energi (kcal): 190
Protein (E%): 51
Fett (E%): 30
Kolhydrater (E%): 19
Share