Desirée Jaks

Fyllda vietnamesiska pannkakor

Snabbt, enkelt och alldeles proppfullt med smaker hämtade från det Vietnamesiska köket. Dessa fyllda pannkakor är perfekta när du vill ha något snabblagat och riktigt gott. Pannkakssmeten görs av bland annat rismjöl och kokosmjölk, som efter stekning fylls med en blandning av pluma (en saftig och mör fjäderformad detalj från grisens framdel), groddar, salladslök, schalottenlök och machésallad. Toppas med en dressing av fisksås, lime, vitlök, chili och koriander. Strö sist plockade myntablad eller koriander över pannkakan. Của bạn đây (varsågod)!

Tid
30 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

Pannkakor
4 dl rismjöl
1 dl maizena
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk gurkmeja
1 st burk kokosmjölk (4 dl)
6 dl vatten

Fyllning
400 g pluma (en saftig och mör fjäderformad detalj från grisens framdel).
1 msk rapsolja
1 msk sesamolja
2 st schalottenlök, skivad
1 st vitlök, hackad
180 g böngroddar
6 st salladslökar, skivade
2 msk fisksås
50 g machésallad
salt och peppar

Dressing
1 msk rörsocker
4 msk fisksås
5 msk vatten
3/4 dl limejuice
1 st vitlöksklyfta, riven
1 st grön chili, hackad
1 msk koriander, hackad

Till serveringen
mynta
koriander

Recept

Pannkakssmet
Vispa samman alla torra ingredienser, tillsätt kokosmjölk och vatten. Låt stå i medan du förbereder
sås och fyllning.

Dressing
Rör ihop alla ingredienser till dressingen, ställ åt sidan.

Fyllning
1. Hetta upp en stekpanna. Krydda köttet med salt och peppar. Stek pluman på hög värme i rapsolja och sesamolja ca 2 min på varje sida. Ytan ska bli gyllenbrun och ha en innertemperatur på 65 grader. Ta av från pannan och låt vila 5 minuter.
2. I samma panna stek schalottenlöken och vitlök mjukt, ca 1 min.
3. Skiva köttet tunt och blanda runt med den stekta löken och resterande utav fyllningen och sallad.
4. Värm upp en stekpanna till rykande het. Lägg lite matolja och häll sedan i tunt med pannkakssmet. 5. Stek till frasig och gyllene, men du ska inte vända pannkakan, låt den enbart stekas ordentligt på en sida.
6. När pannkakan är frasig på undersidan fyll ena halvan av pannkakan med köttsalladen och örter. Droppa över lite dressing och vik till en halvmåne.
7. Lägg över på en tallrik. Upprepa med resterande pannkakor.
8. Servera resterande köttsalladen och dressingen vid sidan av pannkakan.

Servering
Strö över plockade myntablad och koriander.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Energi (kJ): 3810
Energi (kcal): 895
Protein (E%): 12
Fett (E%): 53
Kolhydrater (E%): 35
Share