Fläskschnitzel med Caesarsmör och grönsallad Fläskschnitzel med Caesarsmör och grönsallad
Daniel Crespi

Fläskschnitzel med caesarsmör och grönsallad

Schnitzel med caesarsmör och sallad. En klassiker i ny tappning! Frasig schnitzel, fräsch grönsallad och ett krämigt caesarsmör med en härlig sälta.

Tid
30
Personer
4

Ingredienser

Ceasarsmör
80 gram mjukt smör
4 ansjovisar
1 liten bunt persilja
1 dl finriven parmesanost
1 vitlöksklyftor
½ obesprutad citron
Salt och peppar

Schnitzlar
4 schnitzlar av gris, cirka 125 g styck
50 g smör
2 msk olja

Panering
1 dl vetemjöl
3 dl ströbröd
2 ägg

Grönsallad
4 blad grönsallad
4 blad romansallad
1 cikoriasallad eller endiv
2 nävar machésallad
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
Salt och peppar

Dekorering
1 obesprutad citron

Recept

Ceasarsmör:
1. Blanda smör i rumstemperatur med finhackad ansjovis, hackad persilja, riven ost och pressad vitlök.
2. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Forma smöret till 4 ”ägg” och ställ dem i kylskåpet.

Schnitzlar:
1. Banka köttet mycket tunt i en plastpåse med en kötthammare eller en liten gryta.
2. Torka köttet med hushållspapper och krydda med salt och peppar.
3. Vispa ihop ägget i en djup tallrik och lägg vetemjöl och ströbröd i två andra tallrikar.
4. Panera schnitzlarna genom att vända dem i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
5. Värm olja och smör i en panna på hög värme.
6. Stek schnitzlarna i ca 4 minuter på varje sida tills de blir gyllenbruna.

Grönsallad:
1. Skölj och torka salladsbladen.
2. Dela dem i mindre bitar och lägg i en stor skål.
3. Tillsätt olja, vinäger, salt och peppar i salladen strax innan servering.
4. Skär citronen i skivor eller klyftor.

Servering:
Lägg upp schnitzlarna med ett smörägg på och sallad och citronklyfta vid sidan av.

TIPS: Kan också serveras med potatis och/eller blomkål till.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Energi (kJ): 1140
Energi (kcal): 275
Protein (E%): 8
Fett (E%): 87
Kolhydrater (E%): 5
Share