


Ingredienser
Fläskfärs
300 g fläskfärs
1/4 vitkål (ca 200g)
1 morot, stor
2 färsklökar
1/2 knippe koriander (1msk hackad)
2 stora vitlöksklyftor
30 g ingefära (5 cm)
1/2 grön chili
1 tsk sriracha sås
1 tsk ostronsås
1 msk sojasås
1 ägg
Salt
Dumplings
2 paket dumpling deg, finns i välsorterade livsmedelsbutiker
Sojamajonnäs
1st ägg
3dl rapsolja
3msk soja
1/2 lime
1 tsk sriracha sås
Sherryvinäger
Salt
Garnering
1 lime till servering
Recept
Fläskfärs
- Strimla kål, morot samt skiva salladslöken och chili.
- Blanda med fläskfärsen i en bunke. Tillsätt hackad koriander. Skala och riv ner vitlök samt ingefära. Tillsätt resterande ingredienser till fläskfärsen och knäck i ägget samt stor nypa salt, blanda om väl.
Dumpling
- Koka upp vatten i en kastrull och förbered en skål med kallt vatten.
- Använd en ångkorg eller stor sil för att tillaga dumplings. Ta ett ark deg och lägg på skärbrädan.
- Doppa fingret i det kalla vattnet och dra ett blött streck runt om arket längst kanten. Med en sked formar du en klick färs och placerar mitt på degen.
- Vik över ena kanten på degen så det ser ut som en fylld halvmåne. Tryck till eller snurra kanterna på dumplingarna.
- Ånga knyten i ca 6 min, några åt gången så de inte klibbar ihop.
Majonnäs
- Knäck ägget i en hög bunke, använd hela ägget för en luftigare majonnäs.
- Tillsätt soja och pressa ner lime.
- Använd gärna en stavmixer för att mixa ihop majonnäsen, men det går även bra att vispa för hand. Tillsätt oljan droppvis och mixa tills majonnäsen tjocknar.
- Avsluta med sriracha sås. Smaka av med salt och vinäger.
Näringsinnehåll
Energifördelning och innehåll per person.
Energi (kJ):
4514
Energi (kcal):
1079
Protein (E%):
9
Fett (E%):
68
Kolhydrater (E%):
23
Relaterade recept


Baobuns med rökt sidfläsk



Schnitzel på innanlår med sticky rice, syrad gurka, mynta, kimchi och sojamajonnäs



Bräserade fläsklägg i buljong med nudlar, plommon, cashew och shiitake



Slarvsylta på fläsklägg



Langos (friterat potatisbröd) med bacon


