Bruschetta med örtsallad, parmesan och lever

Lever kan bli så mycket mer än bara leverpastej på mackan. Här kommer ett förslag på hur lever kan förgylla en skiva rostat bröd på ett annat sätt en den vanliga leverpastejen.

Tid
30 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

Bruschetta
300 g grislever
1 dl olivolja
4 skivor franskbröd, helst fullkorn
25 g smör
2 stora schalottenlökar, 60 g
4 vitlöksklyftor
½ bukett persilja
2 citroner (gärna obesprutade)
2 matskedar grov senap
1 tsk flingsalt
nymalet peppar

Örtsallad
2 salladshuvud, rosensallat eller endivesallad, 250 g
2 äpplen, 250 g, t.ex. Belle de Boscoop, Ingrid Marie
½ knippe dill
½ knippe persilja
½ knippe körvel
4 kvistar dragon
Liten olivolja

Garnering
40 g riven parmesan

Recept

  1. Putsa levern från hinnor och blodådror och skär den i 1 cm tjocka skivor.
  2. Värm en panna med olivolja. Stek levern ca. 1 min på varje sida och ta av från spisplattan.
  3. Det franska brödet steks i lite olivolja i stekpannan tills det är sprött och tas sedan av från spisplattan.
  4. Lägg smör, skivad schalottenlök, krossad vitlök, persilja, rivet citronskal och juice från 1 citron tillsammans med senap i pannan. Rör om i några minuter tills löken mjuknat.
  5. 5. Plocka sallad. Skär äpplen i tunna skivor. Rensa örternas blad från deras stammar och vänd dem i lite olivolja tillsammans med salladsbladen och äpplen till en örtsallad.
  6. Servera brödskivorna med de stekta leverskivorna på, lök och skyn från pannan, samt örtsallad, parmesan, svartpeppar och flingsalt.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Energi (kJ): 2257
Energi (kcal): 540
Protein (E%): 18
Fett (E%): 57
Kolhydrater (E%): 25
Share