

Ingredienser
Grisköttet
400 g wokstrimlor eller annat strimlat kött.
1 tsk mörk miso
1 msk soja
1 tsk honung
1 obesprutad lime
¼ färsk röd chili utan frön
8 bao, frysta kan köpas i asiatiska mataffärer
2 msk olivolja
Bao
2 dl vatten
10 g jäst
1 msk socker
50 g smör
1 tsk salt
400 g vetemjöl
Lättpicklad kål
½ spetskål
1 tsk havssalt
4 salladslökar
1 vitlöksklyftor
15 g färsk ingefära
2 msk sesamfrön
¾ färsk röd chili
1 tsk honung
1 lime
2 msk fisksås
Dekorering
1 dl chilimayo
½ bunt färsk koriander
Recept
- Lägg det strimlade köttet i en skål tillsammans med miso, soja, honung, skal och saft från lime samt finhackad chili.
- Blanda ordentligt så att köttet marineras jämnt, låt det stå och dra i 15-20 minuter, helst längre. Se tips.
- Rör ut jästen i vatten, tillsätt socker, smält smör, salt och hälften av vetemjölet.
- Rör om allt tills degen är helt slät, tillsätt resten av mjölet lite åt gången. När degen är slät och smidig, låt den jäsa i kylen över natten eller i 2 timmar på köksbordet.
- Dela degen i 8 lika stora bitar och kavla ut dem till runda platta bullar. Pensla med olja på ena sidan och vik dem över hälften så att den oljade halvan är i mitten.
- Låt bullarna jäsa i 30 minuter.
- Koka upp vatten i en gryta. Sätt en asiatisk ångkokare på grytan. Lägg en bit bakplåtspapper i botten, som prickas så att det blir många hål i det – lägg på ett par bullar och ånga dem i ca 20 minuter.
- Om du inte har en ångkokare kan du använda en sil över en gryta med kokande vatten, lägg i bakplåtspapper (gör många små hål i bakplåtspappret) och lägg lock på.
- Värm olja i en panna på hög värme. Stek hälften av köttet i 2 minuter så att det får en fin stekyta och fortfarande är saftigt i mitten.
- Ta ur köttet ur pannan och stek resten av köttet på samma sätt.
- Ta bort spetskålens yttre blad och skär den mycket tunt.
- Lägg i en skål, strö över salt och kläm lite på kålen så att den faller ihop lite.
- Skär bort toppen och roten på salladslöken, skölj och snitta den fint.
- Hacka vitlök och ingefära, blanda ner i kålen tillsammans med salladslök, sesamfrön, finhackad chili, honung, finrivet skal och saft från lime samt fisksås.
- Blanda ordentligt och låt det dra i 15 minuter så att kålen faller ihop lite men fortfarande behåller sin krispighet.
- Servera bao med lite chilimayo, picklad kål, kött och färsk koriander.
Näringsinnehåll
Energifördelning och innehåll per person.
Energi (kJ):
3520
Energi (kcal):
841
Protein (E%):
18
Fett (E%):
47
Relaterade recept


Tomat-feta och bakade morötter med krispigt fläskkött


Vårrullar med grönsaker och fläskkött


Spenatpannkakor med picklad rödlök, feta och kotlett


Rosmarinstekt fläskkotlett med jalapeñokroketter, grönkål och yoghurtdressing


Krispigt fläsk med örtmajonnäs, kålrabbi, äpple och sojadressing

