

Ingredienser
Rostad potatis
300 g små potatisar
1 selleri, 400 g
1 msk olja
Salt och peppar
Fläsk
400 g stekfläsk
Ärtor
2 lökar, 250 g
1 msk smör
2 dl grönsaksbuljong
400 g frysta ärtor eller 1 kg färska
25 g smör
2 hjärtsallad, 250 g
1 citron
Salt och peppar
Dekorering
Lite persilja
Recept
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tvätta potatisen och vänd dem i olja, salt och peppar.
- Skala sellerin och tärna den i samma storlek som potatisen.
- Lägg selleri och potatis i en ugnsfast form och baka i ca 45 minuter.
- Skär köttet i tunna strimlor.
- Värm en panna på medelhög värme och stek köttet gyllenbrunt och knaprigt
- Skala löken och hacka den grovt.
- Värm smöret i en gryta på hög värme.
- Stek löken väl och tillsätt buljongen.
- Koka i 7-8 minuter tills löken är mjuk.
- Skölj och torka salladen och dela upp den i blad.
- Skölj citron, riv skalet fint och pressa ur saften.
- Häll av vätskan från löken och lämna dem i grytan.
- Häll i ärtorna i grytan och låt dem bli genomvarma. Rör i smöret.
- Vänd ner salladsblad, citronskal och -juice, salt och peppar i rätten.
- Servera med knaprigt fläsk och hackad persilja på toppen.
Näringsinnehåll
Energifördelning och innehåll per person.
Energi (kJ):
1834
Energi (kcal):
438
Protein (E%):
24
Fett (E%):
47
Kolhydrater (E%):
29
Relaterade recept


Tomat-feta och bakade morötter med krispigt fläskkött


Syrlig kålsallad med fläskfilé och svamp


Sommargrönsaker med mynta- och gurkdressing, naanbröd och fläskkött


Saftigt, kryddigt fläskkött i General TSO:s tappning med pak choy och broccoli


Jordärtskockor och tomatsalsa med kryddigt fläsk

