Apelsinstekt brysselkål med fläsk Apelsinstekt brysselkål med fläsk

Apelsinstekt brysselkål med fläsk

Brysselkål går att avnjutas precis som de är men med detta julrecept höjer vi smakerna ytterligare med apelsin och stekt fläsk. Denna enkla rätt blir snabbt en favorit på julbordet.

Tid
25 min
Personer
4 pers.

Ingredienser

  • 1 apelsin
  • 1 gul lök
  • 500 g brysselkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • flingsalt
  • svartpeppar

Recept

  1. Skölj av apelsinen, riv skalet fint och pressa ur saften.
  2. Skala och hacka sedan den gula löken.
  3. Skär upp brysselkålen i halva bitar.
  4. Bryn brysselkålen tillsammans med löken i olivoljan i en stekpanna.
  5. Lägg över det i en kastrull och häll sedan på apelsinsaften och apelsinskalet. Låt sedan saften koka in.
  6. Rör ned smöret och smaksätt efter behov med med salt och peppar.
  7. Skär fläsket i tjockare strimlor och stek det sedan knaprigt i stekpannan.
  8. Strö fläsket och persiljan över brysselkålen och servera sedan.

Näringsinnehåll

Energifördelning och innehåll per person.

Share